Lijsttrekker Arie Janssen in de Houtkamp. (Foto: Leander Tramper).

ChristenUnie-SGP Leiderdorp: 'Wonen op WOOON mogelijk maken'

De ChristenUnie-SGP Leiderdorp presenteert komende week officieel het verkiezingsprogramma ‘Samen voor Leiderdorp’. Daarin staan volgens lijsttrekker Arie Janssen veel concrete voorstellen voor Leiderdorp. “Ook benoemen we in het programma waar de fractie voor staat en waar we ons de afgelopen jaren voor hebben ingezet.”

In de huidige raadsperiode zat de eenmansfractie onder leiding van Geert Schipaanboord zowel in de oppositie als de coalitie. Janssen: “Hoewel we maar een kleine fractie zijn, hebben we zeker een rol van betekenis mogen spelen. Hierdoor konden wij een eerlijkere lastenverdeling realiseren voor gezinnen en op ons initiatief is Leiderdorp eindelijk de ‘koppositie’ kwijt wat betreft de hoge kosten voor begraven.”

“De komende periode gaan we als ChristenUnie-SGP door op de ingeslagen weg”, zegt Janssen. “Tegelijk laat de coronacrisis ons zien dat we kwetsbaar en afhankelijk zijn. Daarom besteden we in ons programma aandacht aan het zorgdragen voor elkaar en laten we zien dat het ook in Leiderdorp belangrijk is om goed samen te leven.”

Hoewel bijna iedereen in Leiderdorp deel uitmaakt van een netwerk, is er volgens Janssen toch ook sprake van eenzaamheid: “Wij vinden het van belang dat mensen elkaar helpen en voor elkaar zorgen. Om dit jong te leren, stellen wij voor dat Leiderdorpse basisscholen in contact komen met eenzame ouderen.”

Samen wonen
Leiderdorp is een aantrekkelijk dorp om te wonen, maar een betaalbare woning is volgens de lijsttrekker van ChristenUnie-SGP ook hier niet te vinden. “Daarom zetten wij in op betaalbare woningen en willen kijken of het combineren van wonen en winkels op WOOON boulevard mogelijk is in de toekomst.” Wonen in Leiderdorp betekent volgens Janssen ook heerlijk kunnen uitwaaien in de groene polders en je veilig voelen op straat. Daarom heeft ChristenUnie-SGP in haar programma ook uitgebreide aandacht voor veiligheid en groen in Leiderdorp.

Samen werken
ChristenUnie-SGP staat voor een zelfstandig Leiderdorp. “Daarom was onze inzet afgelopen jaren vooral gericht op betere inhoudelijke samenwerking met de regio. Deze lijn trekken we door, want er zijn belangrijke opgaven die we niet alleen kunnen oplossen. Ondanks financiĆ«le tegenwind heeft Leiderdorp nog steeds een gezonde begroting”, stelt Janssen. Dat stelt ons in staat om de belangrijke voorzieningen zoals een bibliotheek en zwembad in ons dorp te kunnen handhaven.”

Samen voor Leiderdorp
Janssen kijkt er naar uit om het programma onder de aandacht van de Leiderdorpers te brengen. “Mede door gesprekken met inwoners in de voorbereiding, is ons programma zeer concreet geworden. Op alle onderwerpen die spelen, hebben wij duidelijke voorstellen en daarom gaan we samen voor Leiderdorp.”

 

 

Leiderdorp Politiek Gemeenteraadsverkiezingen 2022


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×