(Foto: Zon op Leiderdorp).

Gemeente Leiderdorp genomineerd voor Energy Award

De gemeente Leiderdorp is door het Ministerie van Economische Zaken en Klimaat genomineerd voor de ‘Energy Award voor gemeenten’. Die wordt later deze maand uitgereikt tijdens het jaarlijkse EZK Energy Event. Daar worden ook awards uitgereikt aan het bedrijfsleven.

Volgens wethouder Rik van Woudenberg heeft Leiderdorp de nominatie te danken aan de jarenlange samenwerking met inwoners, energie-ambassadeurs, de coöperatie ‘Zon op Leiderdorp’ en de ondernemers in het dorp op het gebied van energie, klimaat, duurzaamheid en warmte. “Dit hebben we gedaan in 2021 en blijven we ook de komende jaren zeker doen.”

Vanwege het hoge percentage bedrijven in Leiderdorp dat op basis van de Wet milieubeheer een rapportage heeft ingediend over de maatregelen die ze hebben genomen op het gebied van energiebesparing staat de gemeente Leiderdorp bovenaan de lijst van genomineerde gemeenten. Negentig procent van de Leiderdorpse bedrijven diende zo’n rapport in. Bij de beoordeling is ook gekeken hoe Leiderdorp werkt aan een aardgasvrije toekomst. De gemeenteraad stelde een visie daarop in november vast.

De ‘Stuurgroep EZK Energy Event’ van het ministerie beslist op 13 januari over de toekenning van de prijs. Op de slotdag van het EZK Energy Event dat van 24 tot en met 27 januari wordt gehouden worden de prijzen uitgereikt.

Duurzaamheid Leiderdorp


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×