Kandidaat raadslid Piet Hein Reidsma en lijsttrekker Paul de Bruijn. (Foto: VVD Voorschoten).

VVD Voorschoten wil sporten extra stimuleren

De VVD Voorschoten wil de komende jaren extra investeren in sport en bewegen. Een gezondere leefstijl is hard nodig, zo vindt de partij, die ziet dat de verschillende coronamaatregelen voor een ‘enorme beweegarmoede’ hebben gezorgd.

“Iedereen kent de positieve effecten van sport op de gezondheid, zowel fysiek als mentaal. Maar wist je ook dat sport en bewegen bij jeugd bijdraagt aan betere leerprestaties, minder schooluitval en betere sociale vaardigheden. Voor senioren aan een betere vitaliteit, langere zelfredzaamheid en minder zorgkosten en bovendien tot minder ziekteverzuim in combinatie met een hogere arbeidsproductiviteit?”, vraagt de politieke partij zich hardop af.

De grootste afname in sport en beweging als gevolg van corona en coronamaatregelen ziet de VVD bij bij jeugd, 65-plussers en bij volwassenen in een gezin met jonge kinderen. Daarom wil de VVD Voorschoten samen met de sport, de sportcoördinator, Voorschoten Voor Elkaar, de GGD, scholen en huisartsen aan de slag om juist die doelgroep meer aan het bewegen te krijgen.

“Dit doen we bijvoorbeeld met het organiseren van extra activiteiten, multifunctioneel gebruik van huidige sportfaciliteiten en de inzet van een buurtsportcoach die verbinding kan leggen tussen scholen en de sport.”

Senioren
Ook wil de VVD inzetten op de verbetering van de fysieke gezondheid van ouderen, met behulp van gerichte beweegprogramma’s, zodat ook zij langer in goede gezondheid mobiel en zelfredzaam blijven.

De VVD Voorschoten steunt ook actief de op 21 december in de Tweede Kamer ingediende motie (CDA, VVD, D66), waarin het kabinet opgeroepen wordt te onderzoeken onder welke randvoorwaarden sport en bewegen zo spoedig mogelijk toegevoegd kunnen worden aan de lijst van essentiële sectoren. Zodat we zo snel mogelijk weer prioriteit kunnen maken van een gezonde leefstijl.

Maatschappij Politiek Sport Voorschoten


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×