Leidse horeca start eigen opleidingstraject

De Horecagroep Leiden begon enkele jaren geleden met de eenjarige interne opleiding voor horecapersoneel. Deze HGL Academy werd opgezet in samenwerking met mboRijnland en het ROC Mondriaan. Leerlingen krijgen er een eerlijke beloning en baangarantie. De opleiding is nu ook omarmd door een aantal andere grote horecabedrijven uit Leiden.

De opleiding werd door de Horeca Groep in het leven geroepen om zelf jong en talentvol personeel te werven en op te leiden. “Want er is al jaren een tekort aan goed opgeleid  horecapersoneel”, zegt HR manager Anouk Gooskens van de Horeca Groep Leiden.

Het succes van de vorige opleiding tot basiskok van de HGL Academy was zo groot dat de opleiding ook dit jaar weer wordt gegeven. Dit keer samen met de Brasserie Groep, The Harbour Club en Rebel Horeca Groep uit Leiden. Naast de opleiding tot basiskok is er de opleiding waarbij leerlingen worden opgeleid tot medewerker bediening. Gooskens: “Hiermee zorgen we voor goed opgeleid, gemotiveerd en loyaal personeel en tegelijkertijd voorzien we in een vraag die er binnen deze doelgroep dus duidelijk is.”

De vervolgopleiding is een éénjarige mbo-opleiding tot zelfstandig werkend kok of medewerker bediening niveau 3. De leerlingen worden intern opgeleid en moeten alleen voor de noodzakelijke theorielessen in totaal twintig keer naar school te komen. Als de opleiding succesvol wordt afgerond biedt de HGL Academy een baangarantie. De vervolgopleiding van de HGL Academy gaat in februari 2022 van start. Aanmelden kan via www.dehorecagroep.nl/academy.

Economie Leiden Onderwijs


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×