Ton Kohlbeck in gesprek met Jan Paternotte die vandaag is gekozen tot leider van de D66-fractie in de Tweede Kamer.

Leidenaar Jan Paternotte gekozen als leider Tweede Kamerfractie D66

Jan Paternotte wordt de nieuwe fractievoorzitter van D66 in de Tweede Kamer. Hij is door de D66-Kamerleden unaniem gekozen, nu zowel partijleider Kaag als vice-fractievoorzitter Jetten in het kabinet is benoemd.

Paternotte noemde het na de fractievergadering van D66 vanmorgen heel eervol dat hij het gezicht wordt van de op een na grootste fractie in de Tweede Kamer. Ook zei hij trots te zijn op het coalitieakkoord dat zijn partij, VVD, CDA en ChristenUnie hebben gesloten. “U mag van mij verwachten dat ik het kabinet ga aanjagen om tempo te maken bij het uitvoeren van de plannen.”

De 37-jarige Leidenaar is sinds 2017 lid van de Tweede Kamer. Hij was eerder fractievoorzitter van D66 in Amsterdam. Daarvoor was hij onder meer beleidsmedewerker van D66-Europarlementariër Marietje Schaken. Rond zijn 20e was hij voorzitter van de jongerenorganisatie van D66, de Jonge Democraten (JD).

Zondag 16 januari is Jan Paternotte te gast in het wekelijkse Licht op Leiden bij Sleutelstad.

Leiden Politiek


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×