Wethouder Ruud Bouter op de Noordbuurtseweg. (Foto: Gemeente Zoeterwoude).

Herinrichting Noordbuurtseweg in Zoeterwoude afgerond

Zoeterwoude is een fietsstraat rijker. Het afgelopen jaar is hard gewerkt aan de herinrichting van de Noordbuurtseweg. Die is nu ingericht als fietsstraat en dat betekent dat auto’s er voortaan te gast zijn.

Bij het herinrichten van de straat zijn ook de voetpaden opnieuw betegeld en is de openbare verlichting vervangen door energiezuinige ledlampen. Voor de herinrichting stelde de provincie Zuid-Holland subsidie beschikbaar. De gemeente is blij met de nieuwe inrichting en noemt het een mooie stap naar een nog (verkeers)veiliger Zoeterwoude.

Rood asfalt
De weg heeft nu de uitstraling van een fietspad met rood asfalt. Ook zijn er enkele verkeersdrempels aangelegd in het wegdek. Volgens wethouder Ruud Bouter is bij de herinrichting goed geluisterd naar de bewoners. “Op hun verzoek zijn bijvoorbeeld de versmallingen en obstakels verwijderd.”

Verkeersveiligheid
De komende jaren gaat de gemeente verder aan de slag met de uitvoering van het Verkeersveiligheidsplan 2020-2030 waarbij verkeersonveilige locaties binnen de gemeente worden aangepakt. Daarnaast is de gemeente in overleg met de provincie en het rijk om ook de veiligheid van de belangrijke omliggende wegen te verbeteren.

Maatschappij Zoeterwoude Noordbuurtseweg wordt fietsstraat


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×