Mustafa Al Attabi wordt geïnterviewd in Nieuws071. (Foto: Sleutelstad).

Mustafa wil ruim 1600 LUMC-collega's verrassen met plein vol foodtrucks

IC-verpleegkundige in opleiding Mustafa Al Attabi wil zijn collega’s van het LUMC in het zonnetje te zetten. Met een crowdfundingsactie wil hij wil zijn collega’s van de IC én de rest van het ziekenhuis verrassen met een plein vol foodtrucks. Al Attabi is al flink op dreef, maar door een storing op de website waar zijn actie op stond liep hij naar eigen zeggen veel donaties mis. Om zijn doel te behalen moet er voor 17 januari nog 3.000 euro gedoneerd worden.

De verpleegkundige wil er samen met Buurtkeukens voor zorgen dat het plein op 27 januari volstaat met foodtrucks die zorgen voor een lekkere lunch. Hij heeft dus nog een dag of vijf om zijn doel te behalen. “Het wordt krap”, weet Al Attabi, “op de 17e of 18e moeten we het eten gaan bestellen.”

Tekst loopt door onder video.

Jaap van Sandijk in gesprek met Mustafa Al Attabi in Nieuws071.

“Ik doe het eigenlijk voor een lichtpuntje in deze zware dagen”, vertelt de verpleegkundige. “De werkdruk is erg hoog.” Volgens hem kampt de zorg met een tekort aan personeel. “Het is niet alleen corona” zegt Al Attabi. “Maar covid heeft het personeelstekort wel in kaart gebracht.”

Bijdragen aan de lunch kan via One2Give. Op moment van schrijven staat de teller op 1.570 euro.

Leiden Maatschappij


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×