Burgemeester Lenferink met een Leidse vlag. (Archieffoto: PR).

Alle huisnummers met '22' krijgen een Leidse vlag

Alle Leidenaren die wonen in een huis met een nummer dat eindigt op 22 krijgen van de gemeente een vlag thuisgestuurd. Een Leidse vlag.

Normaal gesproken wordt er in de Pieterskerk een nieuwsjaarsborrel georganiseerd met een concert voor de mensen die op dat moment wonen op een huisnummer dat op dezelfde getallen eindigt als het nieuwe jaar. Dat gaat niet door, en dus is er een alternatief.

In Leiden zijn er 1589 straten. Niet elke straat telt 22 huisnummers, maar andere straten hebben er meer: daar tellen ook 121 en 222 mee. In dat laatste geval zullen drie huishoudens een vlag ontvangen. Om hoeveel vlaggen het precies gaat is dus niet bekend. Wel is op sociale media te lezen dat de eerste pakketten al bezorgd zijn.

In de Haarlemmerstraat komt de vlag terecht bij Café de Vergulde Kruik. Ook de BplusC op het Rapenburg kan iets moois aan de vlaggenstok gaan hangen. En in de Stationsstraat zou binnenkort een wokmaaltijd van de Eazie te halen moeten zijn onder een rood-met-witte vlag.

Leiden Maatschappij


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×