(Foto: Emile van Aelst. Video: Robbert Beurse).

Boulderhal Kunststof maakt buitenbaan voor coronaklimmers

De crew van Boulderhal Kunststof in Leiden laat de klimmers van de Sleutelstad niet in de kou staan. Of juist wel. Want terwijl de klimhal door de coronamaatregelen de deuren gesloten moest houden, werden voor de deur van het pand twee tijdelijke klimwanden neergezet. Na reservering kunnen sporters voorlopig buiten weer terecht.

“Het is belangrijk dat mensen kunnen blijven bewegen. Dat is gezond. Als je een sport doet die je leuk vindt, zoals bijvoorbeeld klimmen, dan is het ook veel makkelijker om het sporten vol te houden”, vertelt Rens Vogel, een van de medewerkers van de boulderhal.

Extra grip
Vogel en collega’s bouwden onder een tent voor de klimhal twee wanden. “Er is een overhangende en een rechte wand. Daarop hebben we verschillende routes uitgezet, geschikt voor klimmers van verschillende niveaus. Zo kan iedereen gewoon lekker blijven trainen”, vertelt hij.

De initiatiefnemers waren voor de ingebruikname van de outdoor klimwanden wel bang dat klimmers het te koud zouden vinden. “Het is natuurlijk wel januari en buiten. Dan kan het flink koud zijn”, legt Vogel uit. Een aanwezige klimmer neemt alle zorgen direct weg. “Ik vind het juist wel lekker fris. Je zit al een groot deel van de dag binnen. En bovendien is de kou goed voor de frictie. Je hebt extra grip”, grapt hij.

Kilter Boards
Ook binnen hebben de klimcoaches niet stilgezeten. Aan de bestaande hal werd een hypermoderne klimruimte toegevoegd. “We hebben hier nu ook twee Kilter Boards. Dat zijn interactieve klimwanden waarvoor je op een app een route kunt uitzetten. De klimstenen die je moet gebruiken lichten op. Heel gaaf. En uniek in Nederland”, vertelt Vogel enthousiast.

De buitenbaan is tijdelijk. Zodra de coronaregels het toestaan dat er weer binnen geklommen mag worden, breken de medewerkers de klimwanden weer af. Wellicht zorgen de versoepelingen daar dit weekend al voor.

Leiden Sport


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×