Leidse project 'Kleurrijke Bijenbuurt' in de race voor trofee

Een groep bewoners van de Leidse wijk Groenoord is in de race voor de trofee ‘Kern met Pit’ voor de kleurrijkste Bijenbuurt van Zuid-Holland. De wijkbewoners met groene vingers hebben zich verenigd in de Groengroep Groenoord-Zuid. Ze zorgen al een paar jaar voor grootschalige vergroening in Leiden-Noord, waardoor de wijk verandert in een kleurrijke bijenbuurt.

“Leiden kleurt steeds groener en daar spelen onze inwoners een cruciale rol in”, zegt wethouder Ashley North enthousiast. Hij gaat over de inrichting van de openbare ruimte. “Overal in de stad zijn bewoners samen aan de slag met geveltuinen, bijenreservaatjes en minibossen. Deze groep bewoners in Groenoord is daar een mooi voorbeeld van.”

Vanuit het hele land zijn projecten genomineerd. In Zuid-Holland strijden zes bewonersinitiatieven op de eer en de trofee. Stemmen kan via deze link. De verkiezing is een initiatief van de knhm. Dat is de voormalige Koninklijke Nederlandsche Heidemaatschappij.

 

Duurzaamheid Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×