Oud-wethouder Arie Roest is overleden. (Foto: CU Leiderdorp).

Oud-wethouder Arie Roest (CDA Leiderdorp) overleden

Arie Roest is afgelopen vrijdag op 79-jarige leeftijd overleden. Dat meldt het Leiderdorps Weekblad. De CDA-politicus was ruim 25 jaar actief voor het CDA Leiderdorp. De partij waarvoor hij van 1978 tot 1998 raadslid was. Aansluitend werd hij wethouder tot hij in 2004 tussentijds zijn ontslag indiende wegens een forse overschrijding van 800.000 euro bij de verbouwing van een school aan de Touwbaan.

Na zijn aftreden vertrok hij uit de politiek maar bleef wel maatschappelijk actief in Leiderdorp. Zo was hij jarenlang bestuurslid van de Leiderdorpse manege Liethorp. Ook was hij bestuurslid van de Omwonenden Vereniging Centrumplein. In die hoedanigheid kwam hij anderhalf jaar geleden nog in actie tegen de plannen voor een torenflat op de plek van het voormalige gemeentehuis aan de Statendaalder.

Donderdag wordt een besloten dankdienst voor zijn leven gehouden in de Scheppingskerk. Die is te volgen via arumuitvaartzorg.nl/arieroest.

Advertentie

Leiderdorp Politiek


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×