Maar liefst 21.228 peuken haalden de jutters in Leiderdorp van straat.

Straatjutters Leiderdorp tellen triest peukenrecord

In de laatste drie maanden van 2021 ruimden de Straatjutters Leiderdorp maar liefst 21.228 sigarettenpeuken op. Dat bleek toen ze enkele dagen geleden de ‘peukenbak’ omkeerden om de onsmakelijke buit in kaart te brengen.

De jutters gaan ook in 2022 gewoon door met het van straat rapen van peuken en ander afval. De eerste 2.000 zijn alweer in de peukenbak beland. De vrijwilligersorganisatie roept rokers op om hun peuken niet meer achter te laten op de straat of in de natuur. “Als je weet dat er plastic in het filter zit en één peuk acht liter water vervuilt en bovendien slecht is voor dier en milieu, dan gooi je die peuk toch niet meer op straat?”

Advertentie

Duurzaamheid Leiderdorp Maatschappij


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×