Lobby levert Leiden 17,5 miljoen euro voor 4.000 betaalbare huizen op

De afgelopen jaren heeft Leiden een succesvolle lobby gevoerd richting Den Haag. Alle drie de aanvragen die werden gedaan voor een zogenoemde ‘woningbouwimpuls’ zijn verzilverd.  Wethouder Fleur Spijker is heel erg in haar nopjes. “Naast Amsterdam en Eindhoven is Leiden de enige stad waar alle aanvragen zijn gehonoreerd.”

Hidde van Slooten in gesprek met wethouder Fleur Spijker van duurzame verstedelijking.

Met het extra geld dat via de woningbouwimpuls beschikbaar komt, kunnen meer betaalbare woningen sneller gebouwd worden. Ook op kostbare bouwlocaties. Voor Leiden betekent het dat er de komende jaren bijna 4000 extra woningen gebouwd worden voor starters en mensen met een laag en middeninkomen. Het nieuwe kabinet heeft inmiddels ook aangekondigd dat er ook de komende jaren weer nieuwe financiering beschikbaar komt.

Afgelopen december maakte het kabinet bekend dat Leiden voor de Willem de Zwijgerlaan 3,7 miljoen euro krijgt voor de bouw van ruim 900 betaalbare woningen. Eerder kreeg Leiden al landelijke financiering voor woningbouw bij het stationsgebied, Lammenschans, en het Werninkterrein. Totaal wist Leiden zo 17,5 miljoen euro bij elkaar te brengen.

Advertentie

Leiden Politiek


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×