De nummers 2 en 4 op de kandidatenlijst van D66 Voorschoten maken zich sterk voor de horeca in het centrum. (Foto: PR).

D66 Voorschoten wil autovrije Voorstraat vol terrassen

De Voorschotense horeca moet alle ruimte krijgen en daarom moet de auto in een groot deel van de Voorstraat geweerd worden. Daarvoor pleit D66 Voorschoten. Ook elders in het centrum wil de partij de horeca ruim baan geven.

De oproep komt van raadslid Jolien Schroot en commissielid Kay van der Hoop. “De ondernemers hebben onze steun hard nodig”, zegt Schroot¬†na afloop van een rondje langs verschillende horecabedrijven in Voorschoten. “We moeten er als gemeente voor zorgen dat de horeca in Voorschoten weer de kans krijgt om succesvol te ondernemen na de lockdown.”

Afgelopen zaterdag gingen Schroot en Van der Hoop in gesprek met een aantal horecaondernemers uit Voorschoten.¬†Kay van der Hoop: “De lokale horeca is heel belangrijk om het dorp bruisend en gezellig te houden. De winkels zijn gelukkig weer open en hopelijk komt er binnenkort ook goed nieuws voor de horeca. Tot die tijd kunnen we de lokale ondernemers steunen door te blijven bestellen en afhalen.”

Het grotendeels autovrij maken van de Voorstraat is volgens D66 in feite het herstellen van de situatie zoals die ooit was. “Vroeger was de Voorstraat een plein”, weet Schroot. “En dat willen we in ere herstellen door de straat tussen het Ambachtspad en Tramstraat autovrij te maken. Alleen aanwonenden en winkeliers kunnen er dan nog met een vergunning rijden, bijvoorbeeld om hun winkel te bevoorraden. Zo ontstaat er meer ruimte voor terrassen en de markt.”

Advertentie

Economie Politiek Voorschoten Gemeenteraadsverkiezingen 2022 Voorschoten


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×