(Foto: Rob van Dullemen).

Opnieuw flinke stijging in aantal coronabesmettingen

Het aantal coronabesmettingen in de regio Hollands Midden blijft, net als elders in het land, fors oplopen. Dat meldt de GGD in de wekelijkse update van de cijfers. Afgelopen week kwamen 32.969 mensen langs voor een test. Hiervan testte 36,5 procent positief. De leeftijdsgroep 11-20 jaar werd het vaakst positief getest (41 procent).

Sinds afgelopen maandag is het in Leiderdorp mogelijk om een booster te halen zonder afspraak. Omdat veel mensen de afgelopen tijd al een boosterprik gehaald hebben, is er ruimte ontstaan op de locatie in Leiderdorp. Op andere locaties is het nog niet mogelijk om langs te komen zonder afspraak omdat daar nog veel afspraken ingepland staan.

Zwanger
Vrouwen die zwanger willen worden, zwanger zijn of net een kindje hebben gekregen, hebben veel vragen over corona en coronavaccinatie. Veel van deze vragen worden besproken met verloskundigen. Om hen te ondersteunen bij deze gesprekken, heeft de GGD Hollands Midden een tweewekelijks vragenuurtje in het leven geroepen tussen verloskundigen en een corona- en vaccinatiearts. Alle verloskundigen in de regio hebben daarover afgelopen week een brief ontvangen.

Kinderen
Ook vragen van ouders over het al dan niet laten vaccineren van jonge kinderen komen veel binnen bij de GGD. Voor al die vragen over het coronavaccin is er nu een speciaal telefoonnummer in het leven geroepen. Op die manier komen de bellers in gesprek met een onafhankelijke zorgprofessional. Die beantwoorden de vragen, maar geven geen medische adviezen aan mensen die ziek zijn of medicijnen gebruiken. Het nummer is 088 – 7707707 en kan dagelijks tussen 8.00 – 20.00 uur gebeld worden. Ook op vragenovercorona.nl staat veel informatie.

Hollands Midden
Op dit moment heeft 85 procent van de 12-plussers uit de regio een eerste prik gehad. 84 procent van de 12-plussers is volledig gevaccineerd. Daarnaast is de boostercampagne in volle gang. Tot en met week 2 hebben 284.713 inwoners van onze regio een boosterprik gehad.

Advertentie

Leiden Leiderdorp Maatschappij Oegstgeest Regio Voorschoten Zoeterwoude


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×