Burgemeester Lenferink is een van de ondertekenaars van de brandbrief (Foto: Sleutelstad).

Burgemeesters sturen brandbrief aan Rutte: 'Geef duidelijkheid'

De burgemeesters van de Leidse regio hebben een gezamenlijke brandbrief ondertekend waarin ze vragen om meer duidelijkheid voor de horeca en cultuursector in hun gemeenten. De brandbrief is verder ondertekend door alle andere burgemeesters van de veiligheidsregio Hollands-Midden. ‘Wij maken ons grote zorgen over het persoonlijk leed van ondernemers’, schrijven ze.

De burgemeesters maken zich zorgen over de gevolgen op sociaal, maatschappelijk en economisch vlak in de samenleving. ‘Wij merken dat het draagvlak voor de huidige maatregelen steeds verder afneemt en dat het steeds moeilijker wordt de regels te handhaven.’

In de brandbrief die gericht is aan premier Rutte vragen ze om betere compensatie voor getroffen ondernemers. ‘De huidige ondersteuning is voor velen volledig ontoereikend. Adequatere compensatieregelingen en financiële ondersteuning zijn noodzakelijk.’

Persconferentie
Het veiligheidsberaad van de 25 burgemeesters die voorzitter zijn van een veiligheidsregio in Nederland (burgemeester Henri Lenferink van Leiden namens Hollands Midden) komt donderdag digitaal bijeen voor een extra vergadering. Op de agenda staan de actualiteiten op coronagebied en de nabije toekomst voor sectoren als de horeca en de cultuur. De burgemeesters vinden dat het kabinet niet meer kan wachten tot aanstaande week dinsdag, als er een nieuwe persconferentie is.

Advertentie

Leiden Leiderdorp Maatschappij Oegstgeest Regio Voorschoten Zoeterwoude


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×