(Foto's: Marja van Tilburg).

ZZ Leiden wint weer van The Hague Royals

Zorg en Zekerheid Leiden speelde woensdagavond voor de vierde keer in nog geen drie weken tijd tegen The Hague Royals en wist ook deze wedstrijd te winnen. Hierdoor heeft ZZ Leiden zich definitief geplaatst voor de Elite Gold.

De Leidse ploeg speelde zonder Worthy de Jong, Maarten Bouwknecht en Quincy Tjon Affo, maar met debutant Lucas Kruithof. In het laatste kwart kwam de Leidse ploeg dertig punten voor te staan, maar uiteindelijk liep de marge terug naar: 80-66.

De vierde en laatste wedstrijd van dit seizoen tegen The Hague Royals kende een aarzelende start. ZZ Leiden had moeite om de gaten in de Haagse verdediging te vinden, maar dat was andersom ook het geval. Halverwege het kwart stond het 8-6 voor de Leidse ploeg en had alleen Asbjørn Midtgaard zich nadrukkelijk laten zien. Na een driepunter van Einaras Tubutis scoorden de Royals vijf punten op rij. Via Jhonathan Dunn en Luuk van Bree werd het eerste kwart bij 16-13 alsnog in Leids voordeel afgesloten.

Drietje
In de eerste fase van het tweede kwart liep ZZ Leiden mede door een driepunter van Lucas Kruithof en al het twaalfde punt van Midtgaard uit naar een 29-17 voorsprong. Tom Ackermans wist met een drietje de Haagse schade bij rust te beperken tot negen punten: 33-24.

In het derde kwart leek ZZ Leiden het duel snel te willen beslissen. Na een dunk van Midtgaard stond het binnen twee minuten al 41-26. Twee minuten later had The Hague Royals zich toch weer opgericht en de marge opnieuw teruggebracht naar negen punten: 43-34. In het laatste deel van dit kwart liet Dunn zich gelden met drie driepunters op rij en opeens was het 64-38. Door een drietje van Deividas Kumelis werd het derde kwart uiteindelijk afgesloten bij 64-41.

Leeuwarden
Leiden startte het laatste kwart sterk. Kruithof, die is toegevoegd aan de Leidse selectie, noteerde zijn tweede drietje en Van Bree maakte vier punten op rij: 71-41. Met nog vijf minuten te gaan was het 77-49. Daar kwamen in de laatste vijf minuten nog maar drie punten bij. The Hague Royals zette daar zeventien punten tegenover, waardoor er uiteindelijk een 80-66 overwinning uit rolde.

In de halve finales van de Basketball Cup komt ZZ Leiden uit tegen Heroes Den Bosch in Den Bosch. In de andere halve finale speelt Donar Landstede Hammers thuis tegen Aris Leeuwarden.

Advertentie

Leiden Sport


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×