Peter van Egmond van de HBVV en wethouder Marcel Cramwinckel (D66). (Foto: Lieuwe van Slooten).

Huurdersbelangenvereniging wil niet meer praten met gemeente Voorschoten

De Huurdersbelangenvereniging Voorschoten (HBVV) trekt zich terug uit het overleg met de gemeente Voorschoten over het huidige woonbeleid. Ingrijpen in het woonbeleid is volgens de vereniging nodig omdat er geen woningen in de sociale sector en woningen voor starters en senioren gebouwd gaan worden. Wethouder Marcel Cramwinckel staat nog wel open voor een gesprek.

“In plaats van vol in te zetten op betaalbare huur- en koopwoningen om Voorschotense woningzoekenden een kans te geven op de woningmarkt kiest dit college voor een rampzalig huur- en koopwoningenbeleid”, zegt bestuurslid HBVV Peter van Egmond. “Het college houdt vast aan het achterhaalde aandeel van vijftien procent huurwoningen in het sociale segment in de wijken Starrenburg III en Segaar.”

Volgens Van Egmond leidt het huidige beleid van de gemeente ertoe dat de lokale woningmarkt op slot zit. Starters op de woningmarkt, maar ook jongeren en ouderen moeten hierdoor op zoek naar woonruimte buiten de gemeente Voorschoten. “De wethouder weigert ook maar iets te doen aan die norm van vijftien procent”, zegt Van Egmond. De Huurdersbelangenvereniging Voorschoten heeft besloten zich tot na de verkiezingen terug te trekken uit het bestuurlijk overleg in de hoop dat het nieuwe college zal ingrijpen op het huidige woonbeleid.

Tafels
Cramwinckel betreurt het besluit van de HBVV. “Wij staan altijd open voor een gesprek over hoe zaken anders en beter kunnen worden aangepakt en hebben de HBVV dan ook direct uitgenodigd voor een open gesprek. Daarnaast vind ik het onder andere belangrijk om rollen te verduidelijken en te bespreken aan welke tafels welke discussies worden gevoerd.” De gemeente stuurt bij nieuwe bouwprojecten aan op ten minste 25 procent sociaal en 20 procent middensegment.

Chris de Waard praat in Nieuws071 met bestuurslid HBVV Peter van Egmond en wethouder Marcel Cramwinckel.

Advertentie

Politiek Voorschoten


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×