(Video: Robbert Beurse).

Openluchtconcert Gebr. de Nobel gaat gewoon door: 'Als we een boete krijgen, doen we toch een crowdfunding'

Het ‘openluchtconcert’ dat Gebr. de Nobel zaterdagmiddag wil organiseren gaat gewoon door. Ondanks het feit dat Gebr. de Nobel woensdag een voorwaardelijke boete kreeg toen het popcentrum de coronaregels overtrad door mee te doen aan de landelijke Kapsalon-Theater actie.

Die ‘last onder dwangsom’ maakt weinig indruk op directeur Ruud Visser. “Het is niet uit te leggen dat er wel driehonderd man in een vliegtuig mag en dat wij dicht moeten blijven. Wij staan weer achteraan de rij”, zegt directeur Ruud Visser.┬áHet poppodium wil de actie van zaterdag daarom gewoon doorzetten. Het idee is dat de band Cosmic Debris vanaf het dakterras een uur lang muziek speelt. Vanuit de Lange Scheistraat kunnen mensen genieten van het openluchtconcert. “De muziek moet blijven bestaan”, zegt een van de bandleden.

Crowdfunding
Afgelopen woensdag deed Gebr. de Nobel mee aan het landelijke protest van de cultuursector. Musea werden sportscholen en theaters werden kapsalons, want die mochten wel open. Burgemeester Lenferink verbood de actie en legde De Nobel een last onder dwangsom op van 4900 euro. Die dwangsom moeten ze daadwerkelijk gaan betalen als het poppodium nog een keer over de schreef gaat. “Maar dit voldoet aan alle geldende coronarichtlijnen”, zegt Visser. “Als ze mij een boete geven, dan start ik een crowdfunding op en heb ik het zo weer terug.”

Burgemeester Lenferink heeft vrijdagavond aan Sleutelstad laten weten dat het voor zaterdag aangekondigde optreden op het dak wat hem betreft plaats kan vinden binnen de geldende coronaregels als er inderdaad geen publiek wordt toegelaten. “Dan is het een┬ádemonstratie die onder de Wet Openbare Manifestaties valt.”

 

Advertentie

Cultuur Leiden Maatschappij Actie Kapsalon Theater Nachthoreca voert actie


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×