Het eerste kennismakingstraject Rowing Blind bij Njord werd afgesloten met een onderlinge wedstrijd. (Foto: Gerry van Bakel).

Opnieuw roeitrainingen voor mensen met een visuele beperking

Roeivereniging Njord organiseert voor de tweede keer ‘Rowing Blind’. De roeitrainingen voor mensen met minder zicht gaan op 6 maart van start.

Rowing Blind is een project waarbij mensen met een visuele beperking de kans krijgen om kennis te maken met de roeisport. “De roeisport moet voor iedereen toegankelijk zijn”, zegt Merel Adolfsen van Njord. Het idee komt van de studentenroeivereniging Triton uit Utrecht. Zij hebben Njord benaderd, met als doel Rowing Blind ook in Leiden te introduceren. Dat verzoek werd met open armen ontvangen.

Gerry van Bakel sprak in Sport071 met Merel Adolfsen over de tweede editie Rowing Blind bij Njord.

De eerste editie werd door Njord gehouden in het najaar van 2021. En dat was volgens Adolfsen een groot succes. “De deelnemers hebben geleerd om te roeien en we hebben veel enthousiaste gezichten gezien.” Dat was voor de Leidse roeivereniging reden genoeg om het nog eens te organiseren.

Roeimaatje
Het tweede traject speelt zich af in het voorjaar. Een goede tijd om te roeien, vindt Adolfsen “Dan gaat de zon schijnen en is het heerlijk op het water.” Het traject bestaat dit keer uit tien trainingen. De deelnemers gaan niet gelijk het water op en ook niet in hun eentje. Ze krijgen een persoonlijk roeimaatje dat hen begeleidt tijdens de trainingen en op het water. De begeleiders zijn studenten van Njord die ervaring hebben met roeien.

De roeitrainingen zijn bedoeld voor mensen met minder of zelfs geen zicht, leeftijd doet er niet toe. “Wij proberen ons zoveel mogelijk aan te passen aan de deelnemers in plaats van andersom”, zegt Adolfsen. Zij hoopt op meer deelnemers dit jaar. “Vorige editie waren het er acht, nu streven we naar twaalf.”

Njord hoopt dat ook andere roeiverenigingen Rowing Blind oppakken. Adolfsen: “We benaderen andere roeiverenigingen en hopen dat we onze informatie aan hen kunnen doorspelen.”

Aanmelden voor de trainingen kan via de website van Rowing Blind.

Gerry van Bakel maakte in december een reportage van de eerste editie van Rowing Blind bij Njord.

Advertentie

Leiden Sport


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×