(Foto: Marja van Tilburg).

ZZ Leiden eindelijk weer met publiek tegen medi Bayreuth

In de Vijf Meihal ontvangt ZZ Leiden vanavond het Duitse medi Bayreuth. En voor het eerst in lange tijd mag er ook publiek aanwezig zijn. Maximaal 700 toeschouwers mogen de hal aanwezig zijn, voor de overige fans zendt Sleutelstad TV de vervroegde wedstrijd vanaf 19.00 uur live uit.

Bij een overwinning houdt ZZ Leiden het bereiken van de volgende ronde van de FIBA Europe Cup in eigen hand. Door de knappe uitoverwinningen in Duitsland en vorige week nog in het Russische Perm, staat Leiden op een gedeelde eerste plaats in de poule. Alleen op doelsaldo legt Leiden het voorlopig nog af tegen Parma en het Poolse Legia Warschau, van wie thuis werd verloren.

Het Duitse medi Bayreuth, dat op 8 december voor lege tribunes met 84-89 van Leiden verloor, staat met drie recente Europese nederlagen stijf onderaan. De Duitsers, momenteel op de tiende plaats in de eigen competitie, vechten vanavond voor hun laatste kans. Dat moeten zij doen zonder de sturing vanaf de bank van hoofdcoach Raoul Korner. De Oostenrijker is vanwege een besmetting met corona niet mee naar Leiden afgereisd. Verder ontbreken door blessures de Duitse internationals Andreas Seiferth en spelverdeler en teamcaptain Bastian Doreth.

Verschil maken
Dat neemt niet weg dat Bayreuth nog altijd een sterke ploeg overeind heeft die minimaal gelijkwaardig is aan Leiden. De Duitsers hebben wel de pech dat dit al hun derde wedstrijd binnen zes dagen is en ze net als Leiden een krappe rotatie hebben. Iets waar Zorg en Zekerheid Leiden, door met veel energie te spelen en gesteund door de eigen fans, wellicht van kan profiteren.

Bij Zorg en Zekerheid Leiden, dat afgelopen zaterdag in eigen huis verloor van Donar, ontbraken nog Worthy de Jong en Marijn Ververs. De verwachting is dat zij er tegen Bayreuth weer bij zijn en hopelijk voor Leiden ook een positief verschil kunnen maken.

Je ziet de wedstrijd vanavond vanaf 19.00 uur op Sleutelstad TV, kanaal 46 Ziggo, kanaal 1421 KPN en online.

Advertentie

Leiden Sport


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×