Het plan Omega in de Lammenschansdriehoek bestaat uit zo'n 275 appartementen met op de begane grond winkels.

Bestemmingsplan voor 275 woningen in Lammenschansdriehoek vastgesteld

Er zijn geen zienswijzen binnengekomen op het conceptbestemmingsplan dat nog eens enkele honderden woningen in de Lammenschansdriehoek mogelijk maakt. Het Leidse college heeft de plannen voor de extra woningen en bedrijfsruimte in het gebied nu vastgesteld en naar de gemeenteraad gestuurd.

Het gaat om de plek waar eerder de AKB Longs fabriek stond en het naastgelegen kavel van Kempeneers. Op de eerste plek gaat GREEN Real Estate een appartementencomplex met  maximaal 114 woningen en 635 m2 bedrijfsruimte bouwen. Op de Kempenaarslocatie waar onder meer Leen Bakker is gevestigd, komt een soortgelijk gebouw met maximaal 161 woningen en 600 m2 bedrijfsruimte.

De twee ontwikkelaars maken gebruik van dezelfde architect, zodat de twee gebouwen goed op elkaar gaan aansluiten. Ook komt er een gezamenlijke parkeergarage.

 

Advertentie

Leiden Maatschappij Omega-locatie in Lammenschansdriehoek

Meer in dossier Omega-locatie in Lammenschansdriehoek

Meer in dossier Omega-locatie in Lammenschansdriehoek


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×