Op 14, 15 en 16 maart zijn de gemeenteraadsverkiezingen. (Archieffoto: Emile van Aelst).

Oproep: stel jouw vraag aan de Leidse politiek

Heb je je de afgelopen jaren verbaasd over wat er in de stad gebeurt? Ben je persoonlijk in de problemen gekomen door een politiek besluit? Of ben je ergens op een andere manier boos over, teleurgesteld of juist blij verrast? Laat het ons dan weten! Wij leggen je vraag voor aan de politici die de afgelopen vier jaar in de gemeenteraad zaten.

Op 14, 15 en 16 maart 2022 vinden de gemeenteraadsverkiezingen plaats. Naast een moment om vooruit te kijken naar de komende vier jaar, is dit hét moment om kritisch terug te blikken op de afgelopen raadsperiode. Wat hebben de partijen bereikt? Welke besluiten hebben het niet gehaald en welke partijen zijn daarvoor verantwoordelijk?

In de twee weken voor de verkiezingen ondervraagt politiek verslaggever IJsbrand Terpstra elke dag een van de tien partijen die de afgelopen vier jaar actief waren in de Leidse gemeenteraad. Ter voorbereiding nemen we oude interviews door, bestuderen we stemuitslagen in de gemeenteraad en lezen we terug wat er vier jaar geleden in de verkiezingsprogramma’s stond.

Vraag zelf stellen
Maar jouw ervaringen zijn natuurlijk minstens zo belangrijk. Een vraag insturen kan tot en met zaterdag 12 februari via dit online formulier. Mailen kan naar redactie@sleutelstad.nl o.v.v. ‘Vier jaar politiek’. Iedereen die een vraag stelt, krijgt een reactie over wat er met de vraag gebeurt en, als er voldoende tijd voor is, in welke uitzending de vraag aan bod komt. Ook vragen we alvast wie zijn of haar vraag zelf aan de politicus zou willen stellen.

De uitzendingen zijn vanaf donderdag 3 maart dagelijks om 20.00 uur te zien op Sleutelstad TV en worden daarna meerdere keren per dag herhaald. De uitzendingen zijn uiteraard ook terug te kijken via de website. Heb je geen vraag, maar wil je de redactie van het programma wel tippen over een onderwerp dat de afgelopen vier jaar belangrijk voor jou was? Stuur dan een mail naar redactie@sleutelstad.nl of bel naar 071 – 523 59 07.

Advertentie

Leiden Politiek


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×