Caroline Grimbergen op zoek naar vogels in park Cronesteyn (Foto: Casper Chaudron).

Goed weer op komst tijdens de Nationale Tuinvogeltelling

De Nationale Tuinvogeltelling vindt dit weekend weer plaats. In het hele land noteren vrijwilligers een half uur lang hoeveel vogels er per soort in de tuin zitten. Doel is om er achter te komen hoe het met verschillende vogelsoorten gaat. De actie wordt jaarlijks georganiseerd door de Vogelbescherming.


Casper Chaudron in gesprek met Caroline Grimbergen van vogelwerkgroep IVN Leiden

De resultaten vormen een belangrijke basis om de stand van de vogels in kaart te kunnen brengen. De Nationale Tuinvogeltelling is een citizen science-project. Dat betekent dat burgers ingezet worden om tellingen en data te verzamelen voor de wetenschap.

“Ik hoop dat het dit weekend ook echt zulk mooi weer wordt als er is voorspeld, want dan zitten er veel vogels in de tuinen”, zegt Caroline Grimbergen van vogelwerkgroep IVN Leiden.¬†Op de site van de Nationale Tuinvogeltelling staat een kaart waarop te zien is hoeveel vogels in iedere plaats geteld zijn.

Op de kaart is goed te zien dat er ook in Leiden flink wordt meegeteld.

Advertentie

Duurzaamheid Nieuws Regio


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×