Leidenaar Ray Benjamin is de dupe van het van de buis halen van THOH. (Foto: Ray Benjamin, via Facebook).

Ray Benjamin overweegt stappen tegen TVOH

De Leidse zanger Ray Benjamin wil af van die delen van zijn contract met producent ITV van The Voice of Holland waarin is vastgelegd dat hij geen muziek mag uitbrengen of optredens mag verzorgen zolang het programma loopt. Ray was te zien in de eerste twee afleveringen van The Voice of Holland.

“Ik ga mijn carrière niet onderbreken omdat zij fouten maken”, zei de zanger maandagmiddag tegen mediapartner Omroep West. “We schrijven brieven om dit stukje uit het contract los te laten. Als ze daar niet mee akkoord gaan dan vechten we het aan”, kondigt hij aan. “In principe is het programma van de buis gehaald. Mmaar ja, we hebben wel een contract getekend. Mijn auditie is in september opgenomen. Daarna volgden nog twee tot drie shows, maar of die ooit op televisie komen is de vraag.”

Het verbod op het uitbrengen van nieuwe muziek geldt voor alle kandidaten vanaf het moment dat zij met hun auditie op televisie te zien zijn geweest. “Ik heb twee dagen voor mijn auditie een nieuwe single uitgebracht. Ik pak een stukje promotie mee op televisie, maar ik kan het niet uitbuiten”, zegt de artiest. Als hij zich niet aan de overeenkomst houdt, hangt hem een boete boven het hoofd die naar eigen zeggen kan oplopen tot 25.000 euro.

Misstanden
Gevraagd naar de misstanden bij The Voice of Holland die in de afgelopen weken breed zijn uitgemeten in de media zegt Ray Benjamin niks gemerkt te hebben tijdens zijn opnamedagen. “Iedereen was heel gezellig naar elkaar toe. Maar ik ben een jongen. Ik weet niet hoe het bij meiden is gegaan.”

Volgens Benjamin waren de loketten om problemen aan te kaarten, waar ook geestelijk vader John de Mol van TVOH aan refereerde, er inderdaad. “Er waren heel veel aanspreekpunten. Als je ergens mee zat, kon je naar deze mensen toe en één van de medewerkers kwam om het kwartier je kamer binnen met de vraag of ze wat voor je konden doen.”

Cultuur Leiden Maatschappij


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×