BalkonBewegen in Leiderdorp tijdens de Nationale BalkonBeweegdag. (Foto: J.P. Kranenburg).

Gulle gever zorgt voor herstart BalkonBewegen in Leiderdorp

Dankzij een donatie kan het BalkonBewegen in Leiderdorp toch weer doorgaan. Vanaf 2 februari worden er weer elke woensdag vier seniorenflats bezocht om een half uur voor de deur te gymen met de bewoners. Eind vorig jaar dreigde het initiatief voor senioren ten einde te komen door geldgebrek.

De gulle gever, die verder anoniem wil blijven, reageerde op het artikel dat Sleutelstad schreef over de voorlopig laatste keer BalkonBewegen. Initiatiefnemer Rob van der Groen kon zijn oren niet geloven toen hij het bericht kreeg. “Na de oproep bij Sleutelstad zijn we verrassend snel met iemand in contact gekomen die ons heel graag wilde helpen. Hij vond het heel belangrijk dat BalkonBewegen zo snel mogelijk weer door kon gaan en was verbaasd dat we nog niet structureel worden ondersteund door bijvoorbeeld de gemeente. Het is een Leiderdorper met het hart op de goede plaats die graag anoniem wil blijven. Hij noemt het zelf een burgerinitiatief.”

De Leiderdorper sponsort een kleine 5000 euro. Dat is genoeg om BalkonBewegen op de vier vaste locaties weer een jaar door te laten gaan. De organisatie heeft dit jaar het doel om de financiering structureel voor elkaar te krijgen en zelfs uit te breiden. Van der Groen: “We gaan weer met allerlei partijen in gesprek want we willen zekerheid bieden, ook als we uitbreiden. Vier locaties klinkt veel, maar ik kan er wel twaalf bedenken. Als er animo is bij een locatie, dan kunnen ze zich altijd melden met een contactpersoon.”

Doe mee
Voor nu is Van der Groen vooral heel blij dat ze de vaste ‘BalkonBewegers’ weer van dienst kunnen zijn. De vrijwilligers brengen flyers rond en hangen posters op om de mensen van de herstart op de hoogte te brengen. Het BalkonBewegen vindt elke woensdag plaats op de Bloemendaalselaan (10.00 – 10.30 uur), Huis ter Does (10.45 – 11.15 uur), Ommedijk (11.30 – 12.00 uur) en De Brandwacht (12.15 – 12.45 uur).

Iedereen die een keer mee wil komen doen is van harte welkom, zo laat de organisatie weten. Vooral Huis ter Does (aan de achterkant van het gebouw), Ommedijk (ingang vanaf de Muzenlaan), en De Brandwacht zijn daarvoor geschikte locaties.

Meer informatie over BalkonBewegen of sponsoren? Neem contact op met Rob van der Groen (revandergroen@gmail.com) of Clubhuis De Derde Helft (clubhuisdederdehelft@gmail.com).

Advertentie

Leiderdorp Sport BalkonBewegen clubhuis de derde helft


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×