Lijsttrekker Melanie van Driel en de nummer twee van de PrO-kandidatenlijst Tom Groot.

Progressief Oegstgeest gaat voor vijftig procent betaalbare woningen

Als het aan Progressief Oegstgeest ligt, worden er de komende jaren veel meer betaalbare woningen gebouwd dan tot nu toe het geval is. Dat zei lijsttrekker Melanie van Driel in het Sleutelstad-programma Politiek071.

“We moeten echt de nadruk leggen op betaalbaar bouwen”, zegt Van Driel. “Zeker als het gaat om locaties waarvan we zelf eigenaar zijn.” Als voorbeeld noemt ze de plek van de Leo Kannerschool aan de Hazenboslaan. “We zijn eigenaar van die grond en wat ons betreft gaan we daar voor vijftig procent middeldure woningen en vijftig procent sociale woningbouw. Dat gaat dus een stuk verder de de bestaande woonvisie. Daarin staat dat de helft betaalbaar moet zijn.” Volgens Van Driel heeft Oegstgeest dan ook wel een inhaalslag te maken. “De afgelopen jaren werd viel maar zeventien procent van de nieuwbouw in het sociale segment.”

Tekst gaat verder na de video.

Hidde van Slooten sprak in het Sleutelstad-programma Politiek071 met de nummers 1 en 2 van de kandidatenlijst van Progressief Oegstgeest over hun speerpunten voor de komende verkiezingen.

Andere zaken waarvoor PrO de komende verkiezingscampagne flink op het orgel gaat, zijn duurzaamheid en jeugdzorg. Zo noemt de partij wachtlijsten in de jeugd-ggz onacceptabel. “Er is veel ingezet op preventie, maar daarmee voorkom je niet alles”, zegt Van Driel. “Zeker in deze tijd, waarin veel kinderen lang thuis hebben gezeten. We moeten er gewoon een stapje bovenop doen en zeker niet bezuinigen. Dat is gewoon schandalig.” Van Driel vindt het verder waanzinnig dat er in de jeugdzorg in onze regio winst wordt gemaakt. “Elke euro moet naar de zorg.”

PrO hoopt bij de verkiezingen op minstens één zetel extra. “De gaan van 19 naar 21 zetels, omdat Oegstgeest nu boven de 25.000 inwoners is gekomen. Als enige linksprogressieve partij hopen we daarom toch op één zetel extra en misschien wel twee.”

 

Oegstgeest Politiek Gemeenteraadsverkiezingen 2022 Oegstgeest


Sleutelstad Media
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×