Gesprek met de burgemeester: nachtclubs, dwangsommen en stemrecht

In het Gesprek met de burgemeester spreekt Sleutelstad elke maand met burgemeester Henri Lenferink over Leiden, ontwikkelingen in de stad en de actualiteit.

Wat gebeurt er als de nachtclubs zaterdag hun deuren openen? Zou de burgemeester niet milder moeten handhaven vanwege de moeilijke tijd waarin de samenleving zich bevindt? En waarom deelt Lenferink vaak dwangsommen uit, en wat zijn het precies?

In dit gesprek gaat het verder over een aantal straatroven waarvan de politie vermoedt dat het om dezelfde daders gaat. Ook komt een aanpassing van de referendumverordening ter sprake, waardoor ook 16- en 17-jarigen vanaf nu hun stem mogen uitbrengen tijdens een referendum. Zou dat ook iets voor de gemeenteraadsverkiezingen zijn?


Verslaggever IJsbrand Terpstra spreekt burgemeester Henri Lenferink op de eerste maandag van februari

Het Gesprek met de burgemeester vindt elke eerste maandag van de maand om 19.00 uur plaats in het radioprogramma Politiek071 en wordt in de week daarna herhaald op Sleutelstad TV. Heeft u suggesties voor een thema of vragen aan burgemeester Henri Lenferink? Stuur dan een email aan de redactie van Sleutelstad: redactie@sleutelstad.nl.

Leiden Politiek Gesprek met de burgemeester


Sleutelstad Media
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×