Adriana Jelinkova in actie op de spelen. (Foto: ANP).

Beijing071: Olympisch avontuur voor skiester Jelinkova alweer voorbij

Skiester Adriana Jelinkova verlaat de Winterspelen in Peking. De Oegstgeestse komt woensdag niet meer in actie op de slalom, nadat gisteren ook al haar olympisch debuut op de reuzenslalom in de eerste run mislukte. Ze vloog uit de bocht en miste daardoor een poortje.

Jelinkova reageert na afloop teleurgesteld en heeft in overleg met haar team besloten om per direct terug te vliegen. “In een gevecht tegen de tijd om op tijd fit te zijn voor de Olympische Spelen in een periode waarin wij allen ook nog eens moeten waken voor onze gezondheid, is mijn olympische debuut op een deceptie uitgelopen”, zegt Jelinkova die wel ook met trots terugkijkt om het avontuur in China.

“Het was een droom die uitkwam toen ik me vorig jaar kwalificeerde. Omdat ik zo hard heb geknokt om hier te staan, is het extra pijnlijk om te realiseren dat een aantal externe factoren een grote impact hebben gehad op mijn mentale- en fysieke welzijn.” De skiester doelt daarmee op een vals positieve coronatest, rugklachten en angstaanvallen waarmee ze in de aanloop naar de spelen werd geconfronteerd.

Die situatie zorgde voor veel stress. Dat wil ze nu niet nog eens. “In overleg met mijn coach en ter bescherming van mijn eigen gezondheid hebben wij besloten dat dit olympische avontuur voor mij hier helaas eindigt. Ik vlieg vandaag nog naar huis om dit in mijn eigen vertrouwde omgeving een plekje te geven.”

Jelinkova was de eerste Nederlandse skiester op de Olympische Spelen sinds Margriet Prajoux-Bouma in 1952 in Oslo.

Oegstgeest Sport Beijing071


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×