(Video: Robbert Beurse en Reanne van Kleef).

Beijing071: Ouders zien hoe Held Kjeld olympische titel prolongeert

Na een seizoen met hobbels en tegenvallers slaat schaatser Kjeld Nuis op het juiste moment toe. Op het koningsnummer van het langebaanschaatsen wordt Nuis opnieuw olympisch kampioen. In zijn kielzog rijdt voormalig ploeggenoot Thomas Krol naar het zilver.

In Cafe de Meester in Zoeterwoude keken familie en vrienden van Nuis gezamenlijk naar wat later bleek de gouden race te zijn van Nuis. Ook verbeterde Nuis het oude olympische record van de Amerikaan Derek Parra uit 2002 dat destijds werd verreden op de hooglandbaan in Salt Lake City.

Voor de ploeg van Nuis is het de tweede gouden medaille van de Olympische Spelen in Beijing. Gisteren won Ireen Wüst ook goud op de 1500 meter. Van haar leerde Nuis om beide armen op de rug te houden en door te schaatsen tot de finish. Met een gouden plak als resultaat in een nieuw olympisch record: 1:43:21.

Kijk vanmiddag om 17.00 uur naar Nieuws071 voor een reportage vanuit Café de Meester.

Leiden Sport Zoeterwoude Beijing071


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×