(Foto's: Emile van Aelst).

Pop, rock en poëzie bij jubileumconcert The Stream and Friends

De Leidse band The Stream vierde kortgeleden haar tienjarig jubileum. Afgelopen zaterdag vierden ze dat met een avond pop, rock en poëzie. Samen met een aantal muzikale vrienden stond de band op het podium van Gebr. de Nobel onder de noemer The Stream and Friends. Het resultaat: een mooie show met de juiste mix van muziek en poëzie.

De opening werd verzorgd door de band Rufus King, waarbij Esmé Gabeler en Jan Stroomer het achtergrondkoor vormden. Tijdens de bandwissel bracht theatermaker en columnist Gideon Roggeveen poëtische intermezzo’s door voor te dragen uit zijn bundel ‘Hallo mensen’. Zijn ludieke kijk op de actualiteiten en interactie met het publiek werden hierbij goed ontvangen.

Het werd gevolgd door een zogenaamde Bond-track primeur ‘Again and again’. Mooie solozang door zangeres Susan Joyce die het publiek even stil liet vallen.

Pianometal
Verrassend was de muzikale reünie van de band ‘Scandal’ die special voor deze avond was georganiseerd. Na ruim twintig jaar stonden de muzikanten Nick, Niels en Jan weer samen op het podium. In de loop van dit optreden voegde Bas Bonthuis van de B-Kant zich hierbij, gevolgd door frontman Damian van Noort van de band ‘Sunday at Eight’.

Het volgende muzikale intermezzo werd verzorgd door The Stream zelf. Hierbij werd het publiek betoverd door een onvervalst stukje pianometal door Jan Stroomer zelf.

Eén van de laatste gastoptredens van de avond was van de veelzijdige Guido Marchena met de vertolking van de hit ‘You’ve got a friend’. De Leidse cultuurmakelaar en muzikant vormde hierbij een duet met Jan Stroomer, waarbij zij hun vriendschap bezongen.

Als laatste speelde The Stream de eigen hit ‘Past Perfect’, waarbij het publiek uiteindelijk het achtergrondkoor vormde. Een mooi interactief slot van een gezellige avond.

Cultuur Leiden Regio


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×