(Foto: J.P. Kranenburg).

Dierenambulance Regio Leiden vangt steeds meer dieren op

De dierenambulance in de Leidse regio heeft vorig jaar ruim tien procent meer dieren opgenomen dan het voorgaande jaar. In totaal zijn er bij de Dierenambulance-Vogelasiel regio Leiden 3.799 dieren opgevangen.

“Een verklaring voor de wederom sterke toename van het aantal wilde dieren dat wij het afgelopen jaar hebben opgenomen, hebben wij niet”, zegt coördinator Eef van Meerten van het asiel. “Een groot deel van de dieren die wij opnemen wordt opgehaald door onze ambulancemedewerkers. Maar ook steeds meer particulieren komen dieren die hulp nodig hebben, zelf brengen.”

Ook bij het aantal ritten het ambulances groeide aanzienlijk van 4.466 naar 4.966. Hiervan hadden 1.250 ritten betrekking op vervoer van huisdieren en 3.436 op vervoer van wilde dieren. Daarnaast werden 280 andere ritten uitgevoerd. Dat gaat dan om ritten met wilde dieren die niet in het asiel verzorgd mogen worden. Dit zijn onder andere egels, hazen, vleermuizen en reptielen die naar een andere opvang worden gebracht.

Al deze werkzaamheden werden verricht door meer dan honderd vrijwilligers en drie betaalde coördinatoren.

Leiderdorp Maatschappij Regio


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×