(Video: Mandana Sotodeh en Robbert Beurse).

Happietaria is open: 'Kom eten voor het goede doel'

Met het doorknippen van een lintje opende wethouder Paul Dirkse vrijdag pop-up restaurant Happietaria. Tot en met 12 maart zorgen studenten ervoor dat het hun gasten in Het Gebouw, aan het Arubapad 2 in Leiden-Noord, aan niets ontbreekt. De opbrengsten gaan volledig naar het goede doel.

Het geld dat de studenten verdienen gaat naar Tearfund. De instelling zet zich onder andere in voor de bestrijding van mensenhandel in Nepal. “We gaan in gesprek met de betrokkenen, geven voorlichting, zorgen voor werkgelegenheid. Alles om te voorkomen dat ouders het gevoel hebben dat ze geen andere keus hebben dan hun kind mee te geven aan ‘een of andere oom’ waarna de kinderen als slaaf worden ingezet of in de seksindustrie terecht komen”, vertelt Tearfund medewerker Mariënne Fijan.

Voorzichtiger
Bij de vorige editie werd 60.000 euro ingezameld. De organisatie zet dit jaar voorzichtiger in. “Door corona kunnen we minder mensen ontvangen, dat heeft natuurlijk gevolgen voor de opbrengsten. Als we 40.000 euro ophalen zijn we heel tevreden”, vertelt Wilke van Loon die het evenement mede-organiseert.

Leftovers
Ook het eten dat overblijft gaat naar het goede doel. “Op maandag en zaterdag kan er worden geboden op de ‘leftovers’. De hoogste bieder neemt het onverkochte eten mee naar huis en kan je de volgende dag nog even genieten van een lekkere lasagne of een pokebowl”, zegt Van Loon enthousiast.

Happietaria is zeven dagen per week geopend. In verband met het beperkte aantal plekken is reserveren vooraf verplicht.

Leiden Maatschappij


Sleutelstad Media
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×