(Foto: Omroep West / Jaap Binsma).

Erehaag voor zieke docent politieacademie: 'Gevoel van trots en verbondenheid'

Meer dan honderd agenten in politie-uniform, politiemotoren en een helikopter rukten vrijdag uit in Den Haag. De politieacademie maakte namelijk een erehaag voor een ongeneeslijk zieke collega uit Leiden die 45 jaar in dienst van de politie is. “Hij vond het prachtig.”

“Afgelopen vrijdag hebben wij het jubileum gevierd van een collega die 45 jaar in dienst van de politie is”, begint Ibrahim Bakar Omar, docent aan de politieacademie. “Maar naast dat jubileum, is hij ook ongeneeslijk ziek. Dus daarom wilden wij hem eren met een erehaag.”

Voor die erehaag trok de politieacademie alles uit de kast. “Hij is thuis in Leiden opgehaald met een ambulance van Stichting Ambulance Wens en onder begeleiding van politiemotoren naar Den Haag vervoerd. Ook werd hij de hele rit van Leiden naar de politieacademie in Ypenburg begeleid door een helikopter”, vertelt Bakar Omar aan mediapartner Omroep West. “En daar is hij met de ambulance door een erehaag van wel honderd collega’s gereden.

Actie
Dat er wel meer dan honderd agenten in de erehaag stonden, is volgens Bakar Omar logisch. “Hij werkte volgens mij al meer dan twintig jaar als docent op de politieacademie. Ik geef nu zelf les op de academie, maar ik heb ook nog les van hem gekregen. Dus de afgelopen twintig jaar heeft hij veel van mijn collega’s opgeleid :, zegt hij trots. “Zo’n collega verdient gewoon een erehaag.”

Het plan om de ongeneeslijk zieke collega op deze manier te eren was snel voor elkaar. “Een collega kwam met het idee en daarna zijn wij snel in actie gekomen. Binnen een week was het eigenlijk geregeld”, vertelt Bakar Omar. “Maar dat was niet gelukt zonder de vrijwilligers van Stichting Ambulance Wens. Het was gewoon heel fijn dat die mensen meteen klaar stonden.”

Ontroerd en trots
Volgens Bakar Omar was de erehaag een heel fijne verrassing voor zijn zieke collega. “Hij vond het prachtig, hij geniet er nu nog van. Het was echt een supermoment voor hem!”, zegt de docent van de politieacademie blij.

Ook Bakar Omar werd tijdens de erehaag overmand door emoties. “Ik was ontroerd, ik was trots, ik was heel veel”, lacht hij. “Toen die motoren en ambulance kwamen aanrijden en iedereen applaudisseerde, bekroop mij een gevoel van trots en verbondenheid. Dit laat namelijk toch zien wie wij zijn als politie: als wij er moeten zijn, dan staan wij daar”, voegt hij tevreden toe.

Advertentie

112 Sleutelstad Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×