In Leiden zijn al padelbanen. (Archieffoto: Emile van Aelst).

Ook in Voorschoten zorgen over komst padelbanen

Net als in buurgemeente Oegstgeest maken bewoners van Voorschoten zich zorgen over de voorgenomen aanleg van padelbanen in hun gemeente. Zowel bij tennisvereniging Forescate als op het even verderop gelegen tennispark Adegeest moeten de banen komen. Omwonenden vrezen voor geluidsoverlast en tekenen bezwaar aan bij de gemeente, die de aanvraag voor de banen momenteel beoordeelt.

“De gemeente vergelijkt de geluidsoverlast met die van een tennisbaan, maar padel maakt veel meer lawaai”, stellen omwonenden van Forescate in een brief aan de gemeente Voorschoten.

Ook de tennisvereniging gaat hier, volgens de buurt, in de fout. Uit het geluidsonderzoek dat Forescate liet uitvoeren komt naar voren dat bewoners geen last zullen hebben van de nieuwe banen omdat deze op minimaal vijftig meter afstand van de woonhuizen worden aangelegd. “Dat zijn tennisnormen. De Stichting Geluidshinder adviseert om bij padelbanen een afstand van 200 meter aan te houden. Onze woningen, aan de Burgemeester Verver-Aartsenlaan, liggen hier ruim binnen”, hebben de bewoners berekend.

Zelf testen
Tennisvereniging Forescate organiseerde drie informatiebijeenkomsten waarin de plannen aan omwonenden werden gepresenteerd. “Die waren alleen zo kort op elkaar dat we geen tijd hadden om zelf testen te doen of om het uitgevoerde geluidsonderzoek te laten toetsen”, stellen de omwonenden teleurgesteld.

Afkeuren
De tennisvereniging heeft begin februari een vergunning aangevraagd om de padelbanen aan te leggen. De protesterende bewoners hopen de gemeente te kunnen overtuigen om de aanvraag af te keuren. “We vinden dat ze, net als andere gemeenten in Nederland, geen vergunningen voor de bouw van padelbanen in woonwijken af moeten geven zolang er geen passende normen over geluidshinder zijn vastgelegd.”

Anderhalve kilometer verderop stuiten de plannen voor padelbanen op tennispark Adegeest op minder protest. De omwonenden van Forescate begrijpen dit wel: “Hun tennispark ligt veel verder van de huizen in de omgeving. Niet midden in een woonwijk. Dan heb je er ook minder last van.”

De gemeente zal de komende tijd een besluit nemen over de ingediende aanvragen.

Advertentie

Maatschappij Sport Voorschoten


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×