Het Rijksmuseum van Oudheden ontvangt de cheque. (Foto: Roy Beusker Fotografie).

Rijksmuseum van Oudheden krijgt ruim 1 miljoen euro voor gezamenlijke tentoonstellingen

Het Rijksmuseum van Oudheden aan het Rapenburg is vandaag door de VriendenLoterij verrast met een cheque van maar liefst 1.076.000 euro. Deze extra bijdrage is onderdeel van het project Onder Ons. In dat project gaat het RMO samen met andere Nederlandse musea tentoonstellingen maken.

Het gaat om exposities met archeologische voorwerpen uit de eigen regio en thema-exposities. De rijkscollectie in Leiden geldt als basis van de tentoonstellingen. Er worden vijftien tentoonstellingen gehouden tussen 2023 en 2027. Ook komen er vijf evenementen en tentoonstellingen rond de zogenoemde Parels, de topstukken van de Nederlandse archeologie.

RMO-directeur Wim Weijland is enthousiast over de steun voor het project. “We zijn erg blij dat we dankzij deze bijdrage zoveel nieuwe tentoonstellingen kunnen realiseren met andere Nederlandse musea”, vertelt hij. “Dit is echt een geweldige stimulans voor de samenwerking tussen musea, met het doel om archeologie in het hele land naar het grote publiek te brengen.”

Lokaal erfgoed
Veel archeologische vondsten uit ons land zijn in de afgelopen twee eeuwen bij het Rijksmuseum van Oudheden in de rijkscollectie ondergebracht. Veel van die stukken zijn ook erg belangrijk voor het lokale erfgoed. De wens bij gemeenten, bewoners en musea om die te laten zien in de regio waar ze zijn gevonden is van oudsher groot. “Juist daarom is een project als Onder Ons waardevol.”

Cultuur Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×