(Foto's: Media TV).

Vrachtwagen vol drugsafval brandt uit bij Vlietlanden

Op een parkeerplaats bij natuurgebied Vlietland is in de nacht van woensdag op donderdag een vrachtwagen met jerrycans uitgebrand. In die jerrycans zaten chemische vloeistoffen die vrijwel zeker zijn gebruikt bij de productie van synthetische drugs.

Voorbijgangers kijken raar op als ze donderdagmiddag door het natuurgebied lopen. Het is geen fraai gezicht. Het uitgebrande wrak is helemaal zwartgeblakerd en op de vrachtwagen zijn alleen nog de ijzeren constructies te zien waarin de jerrycans zaten.

Rond 1.30 uur kreeg de brandweer een melding over een brandende bestelbus op een parkeerterrein van het recreatiegebied. Bij aankomst zagen brandweerlieden jerrycans en opslagvaten voor chemische vloeistoffen in de bus staan. De Adviseur Gevaarlijke Stoffen (AGS) van de brandweer werd erbij gehaald om metingen te verrichten.

Het kostte de brandweer veel moeite om het vuur te blussen. Volgens de woordvoerder had dat vooral te maken met de waterwinning en moest er opgeschaald worden naar ‘middelbrand’ om een tweede tankautospuit te laten komen. Omdat blussen met water niet effectief bleek, moest er een tankautospuit met schuim uit Zoetermeer aan te pas komen. Na drie uur wist de brandweer het vuur onder controle te krijgen. Volgens een woordvoerder is er geen gevaar geweest voor de omgeving doordat de harde wind de rook snel wist te verspreiden.

112 Sleutelstad Voorschoten


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×