Liveblog: Storm Eunice raast over Leidse regio

Storm Eunice raast vrijdag over de regio heen. Het KNMI heeft code rood afgegeven en verwacht windstoten van 100 tot 120 kilometer per uur. In dit liveblog houden we je op de hoogte.

We sluiten het liveblog af. Verdere berichtgeving zal weer via losse nieuwsartikelen plaatsvinden.

 

Ook zaterdag nog geen treinverkeer
De schade die storm Eunice heeft veroorzaakt aan het spoor is zo groot dat de NS zaterdag in elk geval in de ochtend nog geen treinen laat rijden. ProRail is vrijdagavond begonnen met controle van het spoor. Dit was door de aanhoudende harde wind echter nog niet overal mogelijk. Wanneer het treinverkeer weer wordt opgestart weet NS nog niet, maar het spoorbedrijf raadt reizigers aan om er rekening mee te houden dat het tot in de middag zal duren.

Auto’s beschadigd door vallende bomen
In de Burgemeesterswijk veroorzaakte omgewaaide bomen op verschillende plekken grote schade aan geparkeerde auto’s.

  • Boom gespleten bij Lorentzkade
    Boom gespleten bij Lorentzkade
  • Boom omgewaaid op twee auto’s in Hugo de Vriesstraat
    Boom omgewaaid op twee auto’s in Hugo de Vriesstraat
  • Boom opgewaaid bij het Trigon terrein op auto
    Boom opgewaaid bij het Trigon terrein op auto

 

 

In de Kanaalstraat kwam een schoorsteen naar beneden

Hoge Rijndijk enige tijd gestemd
De Hoge Rijndijk is vanavond enige tijd afgesloten voor het verkeer. Een boom was dusdanig door de storm onder handen genomen dat de brandweer met spoed gevaarlijk loshangende takken heeft verwijderd.

Boom verspert Persant Snoepweg
Ook in Leiderdorp is de brandweer druk met het weghalen van gevallen bomen. Op de Persant Snoepweg is weer vrij van omgewaaide bomen.

Brandweer ontmantelt boom
Een omgewaaide boom die de Apollolaan blokkeerde is door de brandweer vakkundig opgeruimd.

Plafond tankstation vernield
Het plafond van een tankstation aan de Veurseweg in Voorschoten is door de harde wind gegrepen. Delen van het plafond hangen gevaarlijk los. Het tankstation dat dag en nacht open is, is nu tijdelijk gesloten. Het terrein is afgezet.

Meubelwinkel is pui kwijt
Bij de winkel van Colijn Meubelen op de hoek van de Hoge Rijndijk en de Verdamstraat is nagenoeg de hele pui door de storm verwoest. De omgeving van het pand is afgezet.

Bouwkeet kan vliegen
Door de storm is een bouwkeet omgewaaid en op het wegdek van de Ingenieur G. Tjalmaweg – N206 in Oegstgeest terechtgekomen. Wegwerkers die daar aan het werk waren, hebben met behulp van een graafmachine de bouwkeet rechtgetrokken.

Rijn en Schiekade afgezet
Omdat een nogal forse boom dreigt om te vallen is een deel van de Rijn en Schiekade door de politie afgezet. Het is niet bekend of de brand de boom gecontroleerd kan laten vallen.

Boom staat op omwaaien
In de Merenwijk staat een boom in de Meerforel erg wankel. Volgens Sleutelstad verslaggever Casper Chaudron kan de brandweer niets doen. “Het is wachten tot de boom gaat vallen.”

Politie stuurt NL-Alert
Om iedereen nog een keer extra te waarschuwen is er rond 17.15 uur een NL-Alert verstuurt.

Bewoner bezorgd over dak
Vanuit een dakraam bekijkt een bewoner van een woning de staat van het dak. Verschillende dakpannen zijn al van het dak gewaaid.

Siergevel bouwmarkt kapot gewaaid
Een deel van de gevel van de Paxisbouwmarkt in Leiderdorp is op het parkeerterrein gevallen. Tenminste één geparkeerde auto is hierbij flink beschadigd geraakt. Niemand raakte gewond.

Weg afgesloten
De N11 richting Leiden is dicht doordat een vrachtwagen op zijn kant terecht is gekomen. Dat gebeurde ter hoogte van Hazerswoude-Dorp. Er is niemand gewond geraakt. Omrijden kan via de A12 en de A4.

Boom vernield woning en auto’s
Een forse boom heeft op het Professorenpad voor flinke schade gezorgd aan auto’s en een flat. De top van de boom vernielde de voorgevel van een appartement op de derde etage. Enkele auto’s die voor het gebouw stonden geparkeerd zijn bedolven onder de stam en takken van de boom. De brandweer is aanwezig.

 

Bestelwagen omvergeblazen
Een bestelwagen is op de Drontermeerlaan in Leiden omvergeblazen. De krachtige wind kreeg vat op de geparkeerde wagen. Niemand raakte gewond. De weg is voorlopig afgesloten voor verkeer. Het is nogniet bekend wanneer de bestelwagen weer op vier wielen wordt gezet.

Nog meer stormschade
Op verschillende plekken richt Eunice flinke schade aan. Zo is er een boom gevallen op een bus van Barendse loodgieters bij de Arendshorts (Eerste en tweede foto). Verder is een boom omver gewaaid bij de Soestdijksekade (Foto drie) en is er in de Merenwijk een grote tak afgewaaid (Foto vier en vijf). Verder is het goed opletten op je balkon (Foto zes).

Auto raakt bedolven onder dakbedekking
Bij de Atjehstraat is de dakbedekking van een woning gewaaid en op een auto terecht gekomen. Dit zorgde voor veel schade aan de voertuigen en aan lantaarnpalen

Reizigers gestrand op Leiden Centraal
Niet iedereen is op tijd thuis nu het openbaar vervoer vanaf 14.00 uur stil ligt. In Leiden zijn diverse reizigers gestrand.

Eunice gaat los in het Kasteelbos in polderpark Cronesteyn. (Foto: Anna Kruip).

Balies van stadskantoor dicht

Eerste tak begeeft het. (Foto: Regio15).
Aan het Nickeriepad in Leiden is een van de eerste gevolgen van de storm zichtbaar. Een tak brak van een boom af en kwam in het water van de Zijl terecht. Er zijn geen gewonden gevallen.

Universiteit Leiden sluit alle gebouwen
De Universiteit Leiden schrapt alle fysieke onderwijsactiviteiten die na 12.00 uur zouden plaatsvinden. Op dat tijdstip sluiten namelijk alle universitaire gebouwen.

Geen bussen en treinen vanaf 14.00 uur
In verband met storm die in volle hevigheid over ons land raast, legt de NS het treinverkeer vrijdagmiddag vanaf 14.00 uur helemaal stil. Het gaat om zowel binnenlandse als internationale treinen. Arriva heeft ook de dienstregeling voor lijnbussen gestaakt.

Leiden Leiderdorp Oegstgeest Regio Voorschoten Zoeterwoude


Sleutelstad Media
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×