(Foto's: AS Media en Regio15).

Liveblog: Dag na Eunice ook nog veel schade

Ook zaterdag spookte het nog aardig gedurende delen van de dag. Dat zorgde net als vrijdag voor de nodige problemen die door de harde wind werden veroorzaakt. Ook kwamen bomen, takken en stukken dak en gevel die vrijdag al waren verzwakt door storm Eunice nu alsnog naar beneden.

Woning zwaar beschadigd in Zoeterwoude
Aan de Loethe in Zoeterwoude is een enorme boom zaterdagmiddag op een schuur en woonhuis terecht gekomen. Daarbij ontstond forse schade. Er raakte niemand gewond. De brandweer kwam ter plaatse om de situatie te bekijken, maar besloot de situatie te laten zoals het was. De boom kon geen verdere schade veroorzaken en dus is alleen een afzetting gemaakt rondom de omgevallen boom. Die zal op een later moment verwijderd worden.

Dakkapel Voorschoten
Rond 15.00 uur moest de brandweer in actie komen in de Haydnlaan in Voorschoten. Daar was stormschade ontstaan. Door de harde wind was de dakbedekking van een dakkapel los gekomen en omgeklapt. De brandweer gaat op een later moment met een ladderwagen naar boven om de schade te verhelpen.

Boom vernield aanbouw
In de Schoutenburgstraat in Oegstgeest is aan het begin van de middag een enorme tak afgebroken. In zijn val nam deze een deel van de overkapping van een aanbouw van de hoekwoning mee. De schade is aanzienlijk.

Voetpad ontzet
Aan het Tuinderijpad in Leiden waaide vanmorgen een enorme boom om. De boom nam daarbij bestrating, verkeersborden en een hek in zijn val mee. De boom zakte tegen een gebouwtje aan en bleef daar hangen. De brandweer heeft het incident doorgegeven aan de gemeente, maar greep verder niet in omdat op de locatie waar de boom ligt verder geen gevaar dreigt.

Zonnepaneel
In de Queridolaan in Oegstgeest dreigde zaterdagmorgen een zonnepaneel van het dak van een woning te waaien. De brandweer heeft het loszittende zonnepaneel weer op zijn plek gezet en opnieuw bevestigd. Daarmee was het gevaar weer geweken.

112 Sleutelstad Leiden Leiderdorp Oegstgeest Regio Voorschoten Zoeterwoude


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×