(Foto: Werkgroep Veiling met een missie).

Opbrengst Veiling met een Missie verdeeld: 24.893 euro naar goede doelen

De opbrengst van de digitale Veiling met een Missie (VmeM) in Zoeterwoude is verdeeld. Dertien goede doelen projecten over de hele wereld ontvingen recent een financiële bijdrage.

De Veiling met een Missie werd voor het tweede jaar op rij digitaal georganiseerd. “Als gevolg van de coronamaatregelen was het helaas opnieuw niet mogelijk om met een grote groep mensen bij elkaar te komen voor een normale veilig”, vertelde organisator Jack Luiten.

Opbrengst
De 47e editie van de veiling bracht enkele honderden euro’s meer op dan het jaar ervoor. “Dankzij de gulle gevers, die enthousiast boden op de kavels, hebben we een bedrag opgehaald van 24.893 euro. Daar kunnen we echt veel mee doen”, zegt Luiten.

Doelen
Het ingezamelde bedrag is recent ingezet bij projecten in onder andere Sri Lanka, Nepal en op Indonesië. Ondanks dat het initiatief voortkwam uit de missieveiling, is het de huidige organisatoren niet meer te doen om het verspreiden van het katholieke geloof. “De goede doelen hebben allemaal een binding met Zoeterwoude. Het zijn projecten waarbij Zoeterwoudenaren betrokken zijn. Of omdat ze er wonen of omdat ze het opgezet hebben”, legt Luiten uit.

Hulp
De projectondersteuning bestaat voor het grootste deel uit opvang, medische zorg, onderwijs en de verzorging van mensen. Ook wordt geld besteed aan activiteiten die als doel hebben om mensen, die economisch en sociaal in de knel zitten, betere toekomstkansen te geven.

De organiserende werkgroep is van plan om op 29 oktober 2022 weer een ‘ouderwetse’ veiling in het Muziekcentrum in Zoeterwoude-Dorp te organiseren.

  • OLYMPUS DIGITAL CAMERA
    OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Maatschappij Zoeterwoude


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×