Ook op het laten bekappen van een koe kan worden geboden bij de 47e Veiling met een Missie. (Foto: PR).

Bieden op biecht en biest tijdens Veiling met een Missie

Het startsein voor de 47e Veiling met een Missie in Zoeterwoude wordt gegeven door bekende Zoeterwoudenaar Gerard van den Hoeven. Van den Hoeven is jarenlang veilingmeester geweest en liet onlangs weten daarmee te gaan stoppen. De veiling wordt net als in 2020 online gehouden. “Al worden gezelligheid en humor van een live veiling enorm gemist, het voordeel van een digitale veiling is dat iedereen via het scherm kan meedoen”, zegt organisator Jack Luiten.

Vorig jaar bracht de Veiling met een Missie 24.640 euro op. Daar kwamen later nog tal van giften bij. Hierdoor kan financiële hulp worden geboden aan vijftien hulpprojecten in twaalf verschillende landen. Veelal zijn (oud-)inwoners van Zoeterwoude direct betrokken bij die projecten.

Voorzitter Peter Kortekaas van de organiserende werkgroep heeft ook nu weer alle vertrouwen in een mooie veilingopbrengst: “We zijn enorm blij dat zoveel bedrijven, verenigingen en particulieren hebben gereageerd op onze oproep om kavels te schenken voor de veiling. Bijzonder is, dat ook nogal wat mensen van buiten Zoeterwoude kavels hebben aangemeld. Gezien de ervaring met digitaal veilen in 2020 en de gedegen voorbereidingen is de basis gelegd voor een geslaagde veiling.”

250 kavels
De online veiling duurt drie dagen en begint op donderdag 28 oktober. Op de afsluitende zaterdagavond 30 oktober zijn er drie tijdstippen, waarop voor een reeks kavels de teller voor het laatste bod afloopt. Bij elk kavelstuk wordt aangegeven of dat om 22.00 uur is, of 23.00 uur of bij het eindigen van de veiling om middernacht. Er zijn voor de veiling inmiddels meer dan 250 kavels ter beschikking gesteld. Elke bieder krijgt na invulling van n.a.w.-gegevens een bevestiging van het bod. Dit gebeurt ook wanneer een hoger bod op hetzelfde kavel wordt uitgebracht.

De kavellijst is op de website te raadplegen en wordt bovendien Zoeterwoude-Dorp huis-aan-huis verspreid. Geveild worden de meest uiteenlopende zaken. De aangeboden kavels variëren van een maaltje biest, een diner-voor-twee en een weidelam tot een biecht, een bibliotheekabonnement en een fotoshoot.

Maatschappij Zoeterwoude


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×