Bij Cardea Music Radio is elke jongere een DJ. (Video: Rik Visser).

Cardea Music Radio geeft jongeren een stem

Vanuit de Campus Oudere Jeugd van Cardea maken jongeren elke woensdag en donderdag zelfstandig radioprogramma’s. Een bijzondere leer-werkplek waarbij zij allerlei belangrijke vaardigheden aanleren.

Cardea Music Radio is een initiatief van Cardea, een jeugdhulporganisatie die behandeling biedt voor jongeren die het binnen het onderwijs niet redden door hun problematiek. Dat kunnen psychische stoornissen als autisme en ADHD zijn maar ook een verstoorde thuissituatie. “Het is een onwijs leuke plek”, zegt jeugdzorgwerker en mbo-docent Huig Potters. “Studenten van mbo-niveau 1 entree en 2 lopen er stage en leren er onwijs veel.”

Naast een werkervaringsplek is de radio bovenal ook een belangrijke stageplek voor jongeren van mbo 1 en 2 opleidingen. Een groot deel van hen lukt het niet om een stage in het normale bedrijfsleven vol te houden. Bij het online radiostation leren de jongeren verschillende werknemersvaardigheden aan. Dat zijn dingen als punctualiteit, sociale omgang, taalvaardigheden en nog veel meer. “Ik heb geleerd dat fouten maken mag”, vertelt radiomaker Brandon. “Dat hoort erbij.”

 

Leiden Maatschappij Onderwijs


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×