CDA Leiden komt met eigen stemhulp: 'Echt anders dan landelijk'

CDA-stemmers uit Leiden die geen idee meer hebben waar ze bij hun partij aan toe zijn, kunnen half maart met een gerust hart op het CDA Leiden stemmen. “Wij zijn echt anders dan landelijk”, zo prijkte vandaag enige tijd op de website van de lokale CDA-afdeling.

Het CDA Leiden heeft een ‘help de stemwijzer‘-pagina online gezet met vragen en antwoorden voor potentiële kiezers die na alle landelijke perikelen rond onder meer Pieter Omtzigt verweesd zijn achtergebleven. “Landelijk denk je misschien wel twee keer na om CDA te stemmen, maar lokaal hoef je niet te twijfelen: wij zijn echt anders. Bij het CDA zijn geen Kim Jung Hoekstra praktijken. Elke CDA-fractie besluit helemaal zelf over hun standpunten. Lokale en Leidse thema’s zijn voor ons leidend.”

Helemaal onafhankelijk is het CDA Leiden blijkbaar toch niet. Het onderdeel met bovenstaande passage was al snel van de website verdwenen.

Wat overblijft is een aantal aanbevelingen om vooral te overwegen om ondanks twijfels toch op het CDA te stemmen. Zo staat onder het kopje ‘Voor alles is een eerste keer’ dat mensen altijd meer spijt hebben van dingen die ze niet gedaan hebben dan van dingen die ze wel hebben gedaan.

Ook is het niet nodig om je nu al helemaal thuis te voelen bij het CDA. “Na de ontkenningsfase komt de acceptatiefase. Je hebt nog tot 16 maart om eraan te wennen.”

Leiden Politiek Gemeenteraadsverkiezingen 2022


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×