Esmee van Marwijk. (Foto: Scylla).

Landskampioen VTV net te sterk voor Scylla dames

Het lukte de dames van Scylla zondag net niet om najaarskampioen VTV in eigen huis op een nederlaag te trakteren. In Nieuwegein namen de sterk spelende Leidse dames brutaal een 1-3 voorsprong, maar VTV bleek over de langste adem te beschikken: 4-3.

De nieuwe aanwinst van Scylla, Fang Ning Chen Chen, zette gelijk de toon door verrassend Emma van der Zanden met 3-2 te kloppen. Nadat ze de tweede en derde game had verloren, hield Chen Chen haar hoofd koel en wist ze de wedstrijd om te draaien.

In de wedstrijd daarna leek Esmee van Marwijk op weg naar een stunt tegen de kopvrouw van VTV, Tanja Helle. Van Marwijk kwam met 2-0 voor, kreeg in de vierde game bij 10-9 zelfs een matchpoint maar die wist Helle te overleven. De vierde game ging met 10-12 uiteindelijk toch nog naar Helle die in de vijfde game haar beste spel liet zien en de stand op 1-1 bracht.

In de laatste wedstrijd voor de pauze speelde Maaike van de Pavoordt een ijzersterke partij tegen aanstormend talent en Nederlands international Chana van der Venne. Het leverde een overtuigende 3-1 zege op en een 2-1 voorsprong voor Scylla.

Van Marwijk breidde de voorsprong na de pauze uit naar 3-1. Emma van der Zanden won nog wel de eerste game, maar de volgende drie games gingen naar Esmee. Het lukte Chen Chen vervolgens niet om Van der Venne te verslaan.

In de zesde wedstrijd van de dag bracht Van de Pavoordt de ervaren Helle aan het wankelen, maar die wist opnieuw net overeind te blijven. Na een 2-1 voorsprong in games moest ze helaas toch na 10-12 en 11-13 in de slotgames Helle feliciteren.

Net als in de finale om het landskampioenschap moest de dubbel de doorslag geven. Van Marwijk en Chen Chen namen het op tegen Helle en Van der Venne. Het Leidse duo had nog nooit samen gedubbeld. De dames kwamen gedurende de wedstrijd beter in hun spel en wisten twee games te winnen. Een sensatie was echter net teveel gevraagd. Helle en Van der Venne wisten met twee keer 11-7 de overwinning van VTV toch nog veilig te stellen.

Leiden Sport


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×