Jord van Weeren (links). (Foto: Nederlandse Bowling Federatie).

Bowler Van Weeren genomineerd als coach van het jaar: 'Fantastisch voor de sport'

Bowlingcoach Jord van Weeren had de nominatie voor Leids sportcoach van het jaar ‘niet aan zien  komen’. De coach van het Nederlandse team onder de achttien hoort donderdagmiddag of hij ook echt in de prijzen valt. “Winnen zou fantastisch zijn, maar de nominatie is op zichzelf al heel mooi voor het bowlen. Zeker nu de sport door corona in zwaar weer zit.”

Van Weeren heeft het bowlen niet van een vreemde. “Ik zat als kind op voetbal, net als elke jongen. Maar als dat een keer werd afgelast, ging ik altijd bowlen, omdat mijn moeder dat deed. Daar ben ik blijven hangen.”

Sport071-presentator Cor van der Velden in gesprek met Jord van Weeren.

Het leukste van de sport vindt Van Weeren de veranderende omstandigheden. “Op een bowlingbaan ligt een laagje olie, die de koers van de bal beïnvloedt. Die olie ligt op elke baan weer in een andere dikte, lengte en patroon. Daardoor moet je de bal steeds op een andere manier gooien. En na elke bal die je eroverheen rolt, ligt de olie weer anders. Het is echt een puzzel die je steeds opnieuw moet zien op te lossen.”

De nominatie voor sportcoach van het jaar komt op een belangrijk moment. “Bowlen is in Nederland commercieel niet interessant en daardoor is het een heel kleine sport. In de coronatijd waren alle bowlinghuizen steeds dicht, dus is de animo nog verder teruggelopen.” Of Van Weeren donderdag bij de prijsuitreiking kan zijn, is nog maar de vraag. Dinsdagavond zat hij nog thuis in quarantaine na een coronabesmetting.

De uitreiking van de Leidse Sportprijzen is donderdagmiddag. Naast Van Weeren is ook Geert Hammink van ZZ Leiden Basketball genomineerd voor sportcoach van het jaar.

Leiden Sport


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×