Lijsttrekker Onno Laarhoven (BVNL). (Foto: politiek071)

BVNL Oegstgeest wil stunten bij gemeenteraadsverkiezingen

Lijsttrekker Onno Laarhoven van de nieuwe partij BVNL (Belang van Nederland) is optimistisch gestemd voor de gemeenteraadsverkiezingen in Oegstgeest. Hij hoopt op een stunt. “Op basis van wat ik hoor van de mensen en wat er speelt in ons dorp, hoop ik op vijf zetels en zou ik teleurgesteld zijn met minder dan drie.”

Als nieuwe partij was het niet makkelijk om voor de komende verkiezingen genoeg mensen te vinden. “Ondanks de bijval voor onze ideeën, duurde het wel even voordat we mensen op de lijst kregen.” Uiteindelijk ging het volgens Laarhoven soepel, maar dat was niet vanaf dag één.


Hidde van Slooten in gesprek met Onno Laarhoven

De partij wil vooral de kloof tussen de burger en het bestuur verkleinen. “We willen echt naar de burgers en ondernemers van het dorp luisteren en hen eerder betrekken in al onze plannen.” Niet alleen het bestuur moet dicht bij de burger staan stelt Laarhoven, maar ook andere hulp in de vorm van een politiepost en spoedeisende hulp moeten voor de dorpelingen dichtbij en bereikbaar zijn.

Dat ze toch onder de vlag van een landelijke partij meedoen, heeft er volgens Laarhoven mee te maken dat de link met Den Haag belangrijk is. Op die manier kunnen problemen op gemeentelijk niveau terug worden gekoppeld en kan er op meerdere fronten wat aan worden veranderd.

Net als de andere partijen wil BVNL het woonprobleem oplossen. De inzet van de partij is vooral om te kijken,wat er met de bestaande gebouwen gedaan kan worden en waar er gebouwd kan worden, zonder dat het karakter van het dorp veranderd met oog voor het groen. “De gemeente moet niet réactief reageren op ontwikkelaars, maar het heft zelf in de hand nemen, zodat er verantwoord gebouwd kan worden naar de behoefte van de Oegstgeesters, zoals meer sociale woningbouw.”

Oegstgeest Politiek Gemeenteraadsverkiezingen 2022 Oegstgeest


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×