Een kamer in het Willem-Alexander Kinderziekenhuis. (Foto: PR).

Inzamelactie voor video-projecties in Willem-Alexander Kinderziekenhuis

Leidenaren Nico Rijsbergen en Jeffrey Glasbergen zijn een inzamelingsactie gestart voor het Willem-Alexander Kinderziekenhuis (WAKZ) in het LUMC. Het doel is om geld op te halen voor de aanschaf van een Qwiek.up, waarmee de jonge patiënten een bijzondere video-ervaring kunnen meemaken.

De Qwiek.up wordt in de zorg gebruikt om het welzijn van de patiënten te verbeteren. Het apparaat projecteert beelden op het plafond en de muur en wordt ondersteund door geluid en muziek. Het kan op verschillende manieren gebruikt worden, bijvoorbeeld om te videobellen.

“De Qwiek.up heeft jaarlijks onderhoud nodig. We hopen genoeg op te halen om de komende jaren verzekerd te zijn van onderhoud aan het apparaat”, aldus Glasbergen over de inzamelactie. Er wordt gestreefd naar een bedrag van 10.000 euro, een bijdrage leveren kan op GoFundMe.

In november startte hij ook al een inzamelactie voor het WAKZ, waarin hij namens ‘Sinterklaas in Leiden’ speelgoed inzamelde om te doneren aan de kinderen in het ziekenhuis. “Naast het kleine gebaar willen we ook iets groots doen voor het WAKZ. Daarom zamelen we nu geld in voor een Qwiek.up”, legt Glasbergen uit.

Leiden Maatschappij


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×