(Foto's: Politie).

Politie zoekt man na schietpartij Haarlemmerweg

Vier operaties en een lange revalidatieperiode, dat zijn de gevolgen voor een 37-jarige Leidenaar die eind december in zijn huis aan de Haarlemmerweg is beschoten. De kogel is aan de rechterkant van zijn buik naar binnen gegaan en in zijn linker heup terecht gekomen. De politie is nog op zoek naar een man die tijdens het schieten in het huis was, meldt mediapartner Omroep West in een uitzending van het opsporingsprogramma Team West.

Het slachtoffer woont in een pand aan de Haarlemmerweg in Leiden, waar meerdere kamers worden verhuurd. De bewoners delen een gemeenschappelijke keuken. In de nacht van woensdag 29 op donderdag 30 december zijn er meerdere mensen in huis. Dat zijn naast de bewoners ook vrienden.

Eén van de bewoners zit in zijn kamer als hij rond 0.50 uur ineens een knal hoort. Als hij gaat kijken, vindt hij één van zijn huisgenoten in de keuken. De man is neergeschoten en zwaar gewond. Er zijn nog twee andere mannen in de keuken, die snel vertrekken.

Kritieke toestand
Hulpdiensten verlenen eerste hulp aan het 37-jarige slachtoffer. Hij wordt in kritieke toestand naar het ziekenhuis gebracht, waar hij in slaap is gehouden. De man is rechts in zijn onderbuik geraakt en de kogel is in de heup aan de linkerzijde terecht gekomen. Hij is inmiddels al vier keer geopereerd en is voorlopig nog aan het revalideren.

Over het motief voor het schieten is nog veel onduidelijk. De bewoners hebben geen idee wat er zich in de keuken heeft afgespeeld, en wie er heeft geschoten en waarom. Van de twee mannen die na het schieten zijn vertrokken, is van één de identiteit bekend. Dat is een bekende van de bewoners. Naar de andere man wordt nog gezocht. “Hij is gefilmd door verschillende camera’s op het moment dat hij aankomt bij het pand. Wie hem herkent, wordt gevraagd zich te melden”, aldus de politie.

Melden kan op de volgende manieren:
Bel de opsporingstiplijn: 0800-6070
Bel Meld Misdaad Anoniem: 0800-7000
Bel het Team Criminele Inlichtingen: 06-57876279
Of vul een digitaal tipformulier in op politie.nl of Meld Misdaad Anoniem

112 Sleutelstad Leiden Schietpartij Haarlemmerweg


Sleutelstad Media
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×