(Foto: Casper Chaudron).

Slachtoffer schietpartij Haarlemmerweg was een van de bewoners

Het slachtoffer van de schietpartij bij de Haarlemmerweg is een van de bewoners die boven de garage woonden. Daar werden vier kamers verhuurd door de eigenaar van het pand en de autogarage Dick Swart. Het incident vond plaats in een van de kamers.

Boven de garage zijn vier kamers waar vier mensen woonden. Twee studenten, waaronder een kleinzoon van Swart, en twee bevriende huisschilders die elkaar al heen lang kennen. Eén van die huisschilders is vannacht uit het raam naar buiten gebracht en afgevoerd naar het ziekenhuis vanwege een schotwond. Een van de studenten was niet thuis en de ander lag te slapen toen het rond 1 uur vannacht gebeurde. Het is niet bekend wie de politie heeft gebeld. Wel moet iemand de deur voor ze open hebben gedaan want daar mankeerde verder niks aan.

Swart heeft de huisschilders al vaker gewaarschuwd over de huisfeesten die ze daar geven. “Ze lopen te klieren met dat lachgas tegenwoordig.” Hij vermoedt dat de mannen de dader zelf binnen hebben gelaten en dat het toen uit de hand is gelopen of dat het een ongeluk was. “Ik kan me zo indenken dat je rond een uur of één ’s nachts het een en ander achter de kiezen hebt.”

Toen Swart vanochtend door zijn personeel werd ingelicht over wat er ’s nachts was gebeurd baalde hij ervan. “We worden al de hele dag gebeld door iedereen en we moeten ook nog doorwerken aan de auto’s. Voor het bedrijf is het vervelend want we hebben er helemaal niks mee te maken en het zit nou toch aan onze naam vast.” De politie heeft zijn camerabeelden meegenomen en is nog op zoek naar camerabeelden van omwonenden uit de buurt.

Illegaal verhuur
Volgens een woordvoerder van de gemeente worden de kamers illegaal verhuurd en is er een handhavingsprocedure in werking gesteld. Eigenaar en verhuurder Swart zegt dat de gemeente de verhuur gedoogd heeft en dat de ruimtes na aanpassingen en met toestemming van de brandweer, wel verhuurd mogen worden. Na gisteravond is er in ieder geval even niemand boven de garage. De politie heeft de ruimtes verzegeld voor onderzoek.

Het is niet bekend hoe het slachtoffer er aan toe is. De man is afgelopen nacht via het raam naar buiten getild en naar het ziekenhuis afgevoerd.

112 Sleutelstad Leiden Maatschappij


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×