(Foto's: Emile van Aelst).

Leidse Sportprijzen 2021 uitgereikt

Roeier Stef Broenink is donderdag uitgeroepen tot Leidse sportman van 2021. Beste sportvrouw is roeister Karolien Florijn. Verder koos de jury Geert Hammink van ZZ Leiden Basketball als beste coach. De basketballers van ZZ Leiden zijn de beste sportploeg.

Beste Aangepaste sporter van 2021 is Annika van der Meer en Leidenaar Maikel Stolwijk werd in het zonnetje gezet voor het winnen van de Leiden Marathon. Verder gingen er  aanmoedigingsprijzen naar Max Frank (zeilen), Cato de Zoeten (schaken), Diyae Jermoumi (voetbal), Samantha van Diemen (voetbal), Leiduh U15 (basketbal) en Finn Hoekstra en Aeneas Jansen (honkbal).

Aan het einde van de middag werden de beste sporters van het afgelopen jaar bekend gemaakt in het Leonardo College. Daar werden de prijzen uitgedeeld voor sportman, sportvrouw, coach, sportploeg en beste aangepaste sporter. Ook werden er aanmoedigingsprijzen uitgedeeld en werden de Leidse Jeugdkampioenen in het zonnetje gezet. De jeugdkampioenen zijn allemaal nationaal kampioen geworden of hebben eremetaal behaald op een EK of WK.

Ieder jaar organiseert de Leidse Sportfederatie samen met gemeente Leiden de Leidse Sportprijzen. Dit jaar zijn er in totaal zestien prijzen uitgereikt. Dit zijn er minder dan voorgaande jaren, maar dat heeft vooral te maken met het niet kunnen uitspelen van (jeugd)competities of het niet kunnen houden van kampioenschappen.

De jeugdkampioenen zijn Rosemary Jansen en Merle Combé van Die Leythe. Yasmin Guidi en Mohamed-Amine Yakoubi zijn van karateschool Ben & Bouk.

Leiden Sport Karolien Florijn


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×